Dan Șova a ajuns la închisoare, miercuri seară, după ce s-a predat poliţiei


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2018 08:01
Categorie: Stiri Justitie

Dan Șova a ajuns, miercuri seară, la închisoare, la Penitenciarul Rahova, după ce - miercuri după-amiază - s-a predat poliţiştilor.

 

Fost ministru al transporturilor în guvernul Ponta și senator social democrat, el a fost condamnat miercuri definitiv, la 3 ani de detenţie, pentru trafic de influență.

De curând, politicianul a fost achitat în prima instanță într-un alt dosar deschis tot pentru corupție, dar procurorii vor cere ca Șova să fie condamnat din nou.

Mirul pe care Dan Sova îl primea acum câţiva ani în parlament de la senatoarea Ruxandra Jipa nu l-a salvat de la închisoare. Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv la trei ani de închisoare după ce l-au declarat vinovat de trafic de influenţă.

În schimbul unor șpăgi lunare de câte zece mii de euro, Sova a convins directorul cet govora să apeleze ilegal la o casă de avocatură promovată de politician. E drept că în completul de cinci judecători a existat şi opinia ca fostul senator psd ar trebui totuşi achitat.

Condamnarea care îl trimite în spatele gratiilor nu este însă singura veste proastă pe care o primeşte fostul demnitar. Dan sova a fost obligat de judecători să plătească statului cu titlu de confiscare specială cele o sută de mii de euro primite drept şpaga.

Dan Sova a primit vestea condamnării acasă şi a refuzat să o comenteze. Şi-a pregătit bagajele pentru închisoare. Primele trei săptămâni le va petrece în carantină la Penitenciarul de maximă siguranţă Rahova, apoi va fi transferat la Jilavă. De acolo va încerca să scape şi de o posibilă condamnare în celălalt dosar de corupţie - dosarul Turceni Rovinari în care prima instanţă l-a declarat nevinovat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO