"Asta nu se intampla des in filmul nostru. MULTUMIM!". Mesajul Anei Maria Branza, dupa ce a castigat cu echipa aur la Rio

echipa spada Romania, Rio - agerpres

Echipa feminina de spada a Romaniei a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, dupa ce a invins China, detinatoarea titlului, in finala, cu scorul de 44-38.

Ana-Maria Popescu (ex-Branza), Simona Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu au adus prima medalie a Romaniei la JO 2016, incununand eforturile acestei generatii de spadasine. Este a patra medalie olimpica de aur a scrimeri romanesti, dupa cele obtinute de Mihai Covaliu la sabie individual, in 2000, la Sydney, de laura Badea, la floreta individual, in 1996, la Atlanta, si de Ionel Dramba, la floreta individual, la Ciudad de Mexico, in 1968.

Totodata, e prima medalie olimpica de aur castigata de scrima romaneasca la echipe.

Dupa concurs, Ana Maria Popescu a scris pe pagina oficiala de Facebook un mesaj cuprinzator - o radiografie a ultimilor ani.

Dupa victoria uriasa de la Rio, ea a fost cel mai mult impresionata de reactia publicului, de galerie. Iata mesajul integral:

Citește și
Kyle Chalmers
Inotatorul australian Kyle Chalmers, campion olimpic la 18 ani, la 100 metri liber. "Nu imi vine sa cred"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Somnul este un lux si inainte, si dupa competitie! Dupa cate emotii am trait azi, ar fi trebuit sa fiu in al treilea vis la ora acesta... Apropo, buna dimineata celor de acasa!
Zi usoara si frumoasa????

Si acum o sa va spun ceva ce nu ar trebui spus, ceva ce (probabil) ar trebui sa ramana 'inside' si doar sportivii sa stie... Cum se simte viata inainte de JO, dupa ce ai ratat finala individuala si ce surprize te asteapta dupa!

O sa incep cu inceputul si acesta va fi un post fooooarte lung... (sa nu ziceti ca nu v-am avertizat :) )

Am plecat la drum la final de 2012 cu un sac greu in spate, putem sa-l numim Londra. M-am trezit intr-o echipa noua, cu un nou antrenor si cu toate 'sigurantele sarite'. Au fost zile cand mergeam la sala ca sa le ajut pe fete... Habar nu aveam ce mai caut si care mai e rostul meu. Cu toate acestea, am avut un an 2013 de exceptie atat individual, cat si in proba pe echipe. Un 'tupeu' fantastic sa credem la fiecare competitie pe echipe ca locul nostru este in primele 4 din clasament. Eram doar eu si Simona Pop, mezina de astazi, in acea echipa.

In 2014, am pornit la fel de hotarate si culmea, ne-a iesit din nou. Primisem, ce-i drept, intariri. Simona Gherman. 2015 a venit parca prea repede si nu stiam cum sa-i facem fata! Campionat European, Jocuri Europene, Campionat Mondial... toate se intamplau in mai putin de 2 luni... Nu mai fusesem niciodata puse in aceasta postura... nu stiam cum vom trece peste, dar in suflet era speranta aceea pur romaneasca 'o scoatem cumva la capat'. Si am reusit sa indeplinim obiectivele la toate cele trei competitii!
Dar cel mai important a fost locul doi la CM, unde am 'infrant' in finala disputata impotriva Chinei, dar care ne-a asigurat prezenta la Rio.

Calculele erau pe hartie, dar dupa ce o viata intreaga ai fost nevoit sa alergi dupa rezultate si confirmari, mai poti lasa garda jos?! Chiar si in momentul in care 'jocurile erau facute', noi inca aveam tabele si adunam/scadeam puncte!

Tragem linie si ajungem in 2016

Azi o clasare pe podium, 'maine' eliminate in primul tur... nici noi nu mai stim unde suntem, dar ne mentinem pozitia in clasamenrul mondial.

Vine CE. Torun. Polonia. Finala romaneasca in proba individuala. Deja ne aducem aminte de Londra... La echipe cucerim bronzul si ne intoarcem acasa cu acea teama 'oare se poate de doua ori la fel?'

Avem un cantonament de trei saptamani in Poiana Brasov. Avem norocul ca mai exista copii (si le spun copii pentru ca varsta ma dezavantajeaza) pasionati! EI sunt parte din aceasta echipa olimpica! Nu am folosit ultimele metode de antrenament, cu siguranta nici cele mai performante, dar EI au facut cat toate la un loc si pentru asta, le MULTUMESC!

Plecam spre Rio fara promisiuni, dar bagajul era tot plin de speranta. Cu aproape doua saptamani inainte de proba individuala, ne trezim la Rio, in Satul Olimpic. Parca inchisi si izolati de tot ce inseamna lumea exterioara. Oriunde intorci privirea, sigur gasesti o fata sobra care-si calculeaza in minte ultimele detalii inainte de concurs. Pe bune, nu e ca-n filme, nu-i chiar cea mai placuta priveliste, emotiile zburda libere pretutindeni...

Noi ne vedem de programul clasic- mic dejun- antrenament- pranz- odihna- antrenament- cina- odihna si reluam. Zici ca nici nu am parasit Poiana Brasov.

Ajungem in 'ziua cea mare'... care nu a fost chiar atat de mare. Speram mai mult, asteptam mai mult, dar destinul avea o surpriza!

Dezamagire, neputina, explicatii si analize. Toate in van. Nimic nu aducea inapoi sansa ratata. Ca sa fiu sigura ca pun sare pe rana, am rasfoit ziarele online si am citit toate comentariile. Acum, ca a iesit, n-as zice ca a fost chiar o greseala. Multumesc pentru criticile constructive, jignirile... ma abtin!

Dar stiam ca mai exista o sansa. Chiar putea Londra sa se faca simtita si la Rio?

Inca 5 zile de chin. Ce detalii sa mai pui la punct cand picioarele iti sunt de gelatina si mana parca te intreaba 'ce sa fac cu batul asta?' Serios?! Parca uitasem tot ce am invatat in 20 de ani. Actiuni simple fara a aprinde un bec. Dezastru. Eu asta am simtit la ultimele antrenamente. Mi-am inghitit cuvintele si bine am facut.

Echipa era pe picioare proprii, era pregatita si hotarata. Avea sa fie, probabil, ultima zi de competitie pentru aceasta echipa... o echipa cu rezultate frumoase, dar fara medalia care conteaza cu adevarat! Cea olimpica!

Ceea ce s-a intamplat in competitia pe echipe ramane in istorie. Ca am surclasat echipe precum USA, Rusia sau China conteaza mai putin pentru noi si mai mult pentru altii!

Un singur lucru m-a impresionat. Galeria! Sa auzi o sala intreaga incurajandu-te?! WAW! Asta nu se intampla des in filmul nostru si este uimitor cand ti se intampla tie. MULTUMIM❤

Pentru noi conteaza ca am iesit din scena de pe prima treapta a podiumului si pentru asta, pe toti cei ce se simt 'vinovati' ii rog sa-mi accepte multumirile!

Iar pe voi, cei care ati trait emotiile alaturi de noi, va imbratisez cu drag!

P.S. si vedeti pe unde umbla mos Ene, va rog ????

P.S.S ma scuzati, JO nu s-au terminat. Inca mai sunt medalii de castigat! Nu va imaginati cat conteaza energia buna de acasa! Fiti alaturi de sportivii romani pana la capat!"

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Doi barbati suspectati pentru complot cu Statul Islamic arestati in Brazilia. Ar fi planuit un atentat la Jocurile Olimpice
Doi barbati suspectati pentru complot cu Statul Islamic arestati in Brazilia. Ar fi planuit un atentat la Jocurile Olimpice

Politia braziliana a arestat joi doi suspecti banuiti de sprijin pentru Statul Islamic in planificarea unui posibil atentat in timpul Jocurilor Olimpice, informeaza Reuters.

Inotatorul australian Kyle Chalmers, campion olimpic la 18 ani, la 100 metri liber.
Inotatorul australian Kyle Chalmers, campion olimpic la 18 ani, la 100 metri liber. "Nu imi vine sa cred"

Inotatorul australian Kyle Chalmers (47.58) a cucerit, miercuri, medalia de aur la varsta de 18 ani, dupa ce s-a impus in finala probei de 100 de metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio

AUR! Echipa de spada a adus primul titlu olimpic al Romaniei la Rio. Mesajul presedintelui Klaus Iohannis pentru sportive
AUR! Echipa de spada a adus primul titlu olimpic al Romaniei la Rio. Mesajul presedintelui Klaus Iohannis pentru sportive

Echipa feminina de spada a Romaniei a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, joi, dupa ce a invins China, detinatoarea titlului, in finala, cu scorul de 44-38.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.