Doi barbati suspectati pentru complot cu Statul Islamic arestati in Brazilia. Ar fi planuit un atentat la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare: 15-08-2016 07:12
politist rio

Politia braziliana a arestat joi doi suspecti banuiti de sprijin pentru Statul Islamic in planificarea unui posibil atentat in timpul Jocurilor Olimpice, informeaza Reuters.

Politia operase deja alte 12 arestari, pentru suspiciuni similare; alte trei persoane au fost interogate, apoi eliberate. Ultimii doi arestati sunt de nationalitate braziliana, dar politia nu a furnizat alte detalii despre ei.

Reuters adauga ca in Brazilia nu exista conflicte cu grupuri militante cunoscute, dar guvernul a afirmat luna trecuta ca Jocurile Olimpice fac tara o tinta mai probabila, in special din cauza participarii unor sportivi din tari care lupta impotriva Statului Islamic, organizatia islamista care controleaza teritorii din Irak si Siria.

Exista sustinatori ai Statului Islamic peste tot in lume, iar unii dintre ei au comis deja acte teroriste cu arme de foc sau bombe, impotriva civililor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO