Care e, de fapt, preţul corect al unui apartament. Consultaţii gratuite de la specialişti


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 05 Iulie 2018 14:45
Categorie: imoExpert
santier bloc

O problemă cu care se confruntă cei care vor să cumpere sau să vândă o locuinţă este cea a preţului corect. Diferenţa între preţul final şi cel cel cerut poate fi semnificativă, dar şi cea între ce se vede în anunţuri şi realitate.

 

Atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii, se confruntă cu problema marjei de negociere: unii vând prea scump, adesea din motive sentimentale, iar ceilalţi au impresia că preţul corect e mult prea mic. Problema e amplificată în oraşe precum Bucureşti sau Cluj-Napoca, unde piaţa imobiliară este extrem de activă.

În plus, mai ales în zonele rezidenţiale apar probleme ascunse – blocuri construite la distanţă foarte mică unul de altul, străzi care se inundă, sisteme de canalizare ce refulează la prima ploaie sau chiar lipsa utilităţilor. Anunţurile ascund deseori capcane, mai ales că există şi cazuri când cumpărătorii contractează când blocul e doar o machetă.

Specialiştii spun că de fapt „prețul corect” nici nu e o cifră fixă, ci, mai degrabă, o marjă, Aceasta variază în funcţie de valoarea de piață a proprietății. În plus, preţul include şi alte elemente - costurile de tranzacționare, asigurare sau costul certificatului energetic, de exemplu.

Dacă ai în minte un preţ şi vrei o opinie de la un specialist, Imobiliare.ro a lansat o nouă aplicație, prețExpert, care permite GRATUIT verificarea prețului unei proprietăți. Poţi afla simplu și rapid care ar fi prețul corect, în condiţiile actuale ale pieţei, pentru locuința pe care vrei să o vinzi sau să o cumperi.

În urma fiecărei evaluări, aplicaţia generează un raport personalizat în funcţie de caracteristicile proprietăţii analizate (numărul de camere, etajul, suprafaţa utilă etc.) dar şi de zona în care se află aceasta. Pe lângă preţul estimat de vânzare, raportul mai precizează şi perioada estimată de vânzare, marja de negociere şi chiar şi valoarea de închiriere, în caz că nu eşti convins că vrei să te desparţi de locuinţă.

Tot pe imobiliare.ro găseşti şi ghiduri care îţi explică în detaliu cum funcţionează acest domeniu şi cum să eviţi capacenele. De pildă, aici ai un ghid care îţi prezintă cum să ştii cât „face” o locuinţă.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO