Blocuri cu urşi maidanezi la scară. Soluţia pentru cei care nu vor vecini cu blană şi gheare


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 15 Iunie 2018 15:35
Categorie: imoExpert
urs la bloc

Pe vremuri, la scara blocului atacau câinii maidanezi; mai recent, însă, în oraşe din România locatarii sunt atacaţi de urşi “maidanezi” în drum spre serviciu sau când îşi duc copiii la şcoală.

În toamna trecută, un urs periculos a început să-şi facă veacul în oraşul Făgăraş, printre blocuri, şi în final a rănit doi oameni. O fată de 14 ani şi un bărbat de 39 au ajuns la spital muşcaţi şi zgâriaţi, chiar la scara blocului. De asemenea, o femeie care îşi ducea copilul de 6 ani la şcoală era să fie sfâşiată de fiară.

Iar de câteva săptămâni, într-un cartier din oraşul Buşteni, urşii au început să se plimbe nestingheriţi. Sălbăticiunile sunt multe şi înfometate şi nu mai ţin cont de nimic, spun localnicii. Până nu demult, urşii coborau doar noaptea, însă de la o vreme au prins curaj şi vin ziua în amiaza mare, la doi paşi de copiii care se joacă în faţa blocului.

Nu sunt singurele cazuri. Şi în alte localităţi, în Prahova şi nu numai urşii „maidanezi” au început în ultima vreme să fie apariţii mai comune decât câinii fără stăpân. Într-un caz au început să care în bârlogurile lor sacii de gunoi de la tomberoanele din oraş.

Cei care se mută în blocuri sau case din astfel de zone nu au, desigur, de unde să ştie că riscă să dea nas în nas cu ursul când îşi duc copiii la şcoală. Şi cum în anunţurile imobiliare nu prea apare condiţia „Exclus vecini urşi”, cea mai bună rezolvare ar fi să apelaţi la un expert în domeniu.

Soluţia uşoară – şi gratuită – este platforma ImoExpert, lansată recent de Imobiliare.ro, în care puteţi vorbi direct cu un expert în domeniu despre temerile pe care le aveţi atunci când căutaţi o locuinţă nouă.

Găsiţi aici şi multe ghiduri care să vă ajute să evitaţi capcanele imobiliare - fie că e vorba de urşi sau de alte posibile probleme.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO