Review Nokia Lumia 610

Nokia Lumia 610

La ce va uitati prima data cand intrati intr-un magazin sa cumparati un smartphone: data aparitiei pe piata, la cate aplicatii veti avea acces, performantele tehnice, dimensiunea ecranului sau pretul?

 

Daca va intereseaza cel mai mult raportul pret / calitate, atunci un raspuns ar putea fi modelul Lumia 610. Intr-o piata a smartphone-urilor in care lupta cea mare se da intre Apple, Samsung si, mai recent, HTC, Nokia urmareste un segment care pare putin neglijat, cei care nu sunt dispusi sa cheltuiasca doua salarii medii pe economie pentru un telefon, dar care vor sa aiba in mana experienta decenta a unui smartphone.

Lumia 610 este in momentul de fata cea mai buna optiune pentru cei care vor sa testeze un Windows Phone care functioneaza fluid, nu da erori, pe care se poate naviga pe internet, care are functii exclusive extrem de reusite si cu care se poate sta mereu in contact cu prietenii apropiati.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

 

DESIGN

Telefonul vine in patru variante de culori, negru, cyan, magenta si alb, are o carcasa rotunjita si eleganta si un ecran tactil LCD IPS decent, care nu iese din tipare, de 3.7 inch. Telefonul este extrem de usor, are 132 de grame, o inaltime de 119.2 milimetri, latime de 62.2 milimetri si o grosime de aproape 12 milimetri.

Butoanele laterale sunt bine pozitonate, usor de ajuns la ele si va vor oferi controlul asupra volumului, camerei foto si a blocarii ecranului. In capul telefonului veti avea sloturile pentru cablurile USB si castile audio, pentru ca pe spatele telefonului sa isi faca loc camera de 5 MP.

Rezolutia ecranului WVGA este de 800x480, insa nu veti simti nevoia unui ecran mai mare. Casutele sistemului de operare Windows Phone se incadreaza perfect in ecran, sunt luminoase, iar navigarea pe internet o veti putea face cu ajutorul butoanelor capacitive, cu atingere multi punct, unde veti avea optiunea “back”, butonul “menu” si pe cel de “cautare”. Faptul ca butoanele nu sunt fizice, ci integrate in ecran, ofera o senzatie mai placuta si o trecere subtila de la displayul touch la acestea.

 

SPECIFICATII TEHNICE

Nokia Lumia 610 nu este cel mai rapid telefon de pe piata. Nici pe departe. Insa este exemplul perfect pentru expresia “simple is better”. In ciuda unui processor de 800 MHz si a memoriei RAM de 256 MB, telefonul se descurca excelent atunci cand folositi aplicatiile Windows Phone, raspunde in timp util la comenzi atunci cand navigati pe internet si ofera o experienta placuta in rularea sistemului de operare.

Telefonul are instalata  o versiune a sistemului de operare mobil dezvoltat de Microsoft: Windows Phone 7.5 Mango. Interfata este usor de folosit, intuitiva si originala datorita stilului Metro. Smartphone-ul are instalat popularul pachet Office (Excel, Word, Power-Point, One Note), cunoscutul browser Internet Explorer si multe alte aplicatii. Daca va ganditi ca un dezavantaj al telefonului poate fi lipsa slotului microSD, spatiul de stocare fiind de 8 GB, trebuie sa stiti ca poate fi extins pe norul Microsoft: SkyDrive.

Nokia Lumia 610 are o camera cu o rezolutie de 5 megapixeli cu autofocalizare si blitz LED. Lumia 610 poate realiza inregistrari video cu o rezolutie de 640x480 pixeli, insa nu dispune si de o camera frontala. Smartphone-ul are o baterie cu o capacitate de 1300 mAh, ce asigura o autonomie de aproape 9 ore de convorbiri, de aproximativ 8 ore de navigare web si de putin peste 7 ore de redare video.

Un mare avantaj al acestui telefon il reprezinta aplicatiile preinstalate Nokia Drive si Nokia Maps, doua servicii care se comporta excelent si va pot ajuta sa ajungeti la destinatia dorita pas cu pas, fie ca sunteti pe jos, in masina personala sau in anumite orase din Europa, in mijlocul de transport in comun.

  • Procesor: 800 MHz, C. A5, MSM7227A
  • Memorie RAM: 256 MB
  • Camera:  5 MP, 640x480@30fps
  • Spatiu de stocare: 8 GB,
  • Baterie:  1300 mAh
  • Sistem de operare: Windows Phone 7.5 Mango

 

PRET NOKIA LUMIA 610

Pentru clientii din Romania care doresc sa incerce experienta Windows Phone pe un Nokia Lumia 610, telefonul poate fi gasit in oferta Orange, la pretul de 0.91 centi pentru un abonament nou sau o prelungire de abonament. In cazul in care cautati un telefon fara abonament, la Orange il puteti gasi la pretul de 155 euro. Mai multe informatii aici. 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Nu au canalizare, retele de gaze sau apa curenta, dar au Internet. Romanii de la sate, conectati la civilizatie
Nu au canalizare, retele de gaze sau apa curenta, dar au Internet. Romanii de la sate, conectati la civilizatie

Aproape jumatate din populatia rurala a Romaniei (47%) "se afla" pe internet si acopera toate segmentele de varsta, iar 80% dintre ei "sunt pe Facebook", potrivit unui studiu al agentiei de media Starcom MediaVest Romania.

iLikeIT. Camerele digitale cu care poti sa bati cuie. Ce se intampla atunci cand sunt bagate la 10 metri sub apa
iLikeIT. Camerele digitale cu care poti sa bati cuie. Ce se intampla atunci cand sunt bagate la 10 metri sub apa

Pozele cu telefonul sunt suficiente ca sa iti amintesti de concediu – daca nu tii la calitate. Ca sa sa retraiesti insa cele mai tari momente de pe plaja, sau din valuri, mai bine iti iei o camera rezistenta la socuri si la apa

Compania Nokia, santajata pentru milioane de dolari. Ce ar fi putut pati toti cei care aveau telefoane cu Symbian
Compania Nokia, santajata pentru milioane de dolari. Ce ar fi putut pati toti cei care aveau telefoane cu Symbian

Desi suna a scenariu de film, este cat se poate de real: Nokia, gigantul finlandez al comunicatiilor, a fost victima unui santaj de milioane de euro. Miza: securitatea sistemului de operare Symbian

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.