Yahoo a cumparat o aplicatie pentru gestionarea e-mailurilor. La cat se ridica valoarea tranzactiei

Dată publicare: 04-07-2013 17:18
Dată actualizare: 07-07-2013 07:02


yahoo

Grupul de internet american Yahoo! a anuntat, miercuri, ca a cumparat compania Xobni, specializata in gestionarea e-mailurilor, informeaza AFP.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita, insa este estimata de presa britanica de specialitate la o suma cuprinsa intre 30 si 40 de milioane de dolari.

Xobni este o companie infiintata in 2006, cu sediul la San Francisco. Ea detine o aplicatie celebra compatibila cu sistemele de mesagerie ale ale Microsoft - Outlook si Google - Gmail, precum si un sistem de gestionare a contactelor pentru iPhone si smartphone-urile care folosesc Android.

Grupul Yahoo! Inc. incearca sa isi revigoreze imaginea si sa atraga mai multi tineri, sub conducerea actualului director general al companiei, Marissa Mayer.

Astfel, in luna mai, Yahoo! a anuntat ca va prelua Tumblr, serviciu care gazduieste 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, dupa cum a relatat la momentul respectiv Bloomberg. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a lui 2013, conform unui comunicat al Yahoo!Inc.

Marissa Mayer a spus, la momentul respectiv, ca mizeaza pe faptul ca Tumblr va contribui la cresterea atractivitatii Yahoo! pe piata publicitatii online, pe care concureaza cu Google si Facebook.

Sursa: Mediafax

Tags: yahoo, aplicatie, xobni,