Visaţi la o carieră în IT, dar nu aţi învăţat programare sau nu mai ţineţi minte  ce aţi făcut la şcoală?

Câţiva tineri, care au lucrat la Facebook şi Google, sunt gata să vă dea o mâna de ajutor.

Ei au creat o platformă online, unde poate intra  gratuit oricine vrea să înveţe programare de la zero. Momentan, lecţiile sunt potrivite doar pentru începători.

 Petru a început programarea  atunci când a intrat la liceu. A făcut meditaţii, a învăţat şi pe cont propriu şi a ajuns olimpic. Apoi a făcut stagii de practică la giganţi din industrie, precum Facebook şi Palantir, dar a revenit în ţară. Împreună cu Bianca, o tânără care a fost la Google, şi alţi doi studenţi la Informatică, Petru a creat o platformă.

Petru: Am zis că trebuie să adunăm toată informaţia şi cu experienţa din internship-uri, pentru că de obicei la şcoală te învaţă mai mult partea teoretică. De exemplu un şir de numere, în general nu e timp să îţi arate, când deschizi Facebook-ul de fapt toate postările sunt un şir.

Aşa a luat naştere Wellcode. Cum funcţionează?

După ce te loghezi, eşti îndrumat către prima lecţie, care e o introducere în care explicăm care e legătura dintre viaţa reală şi calculator şi cum înţeleg calculatoarele comenzile pe care le dăm.

Iar apoi utilizatorul trebuie să rezolve probleme pe baza noţiunilor învăţate. Dacă întâmpină dificultăţi, poate discuta prin chat cu Petru, Bianca sau cu ceilalţi programatori.

Petru: Mie mi-a fost destul de greu când am început şi vreau să nu mai treacă şi alţii prin asta. Vreau să aibă acces toată lumea la educaţie de calitate.

În aceste zile tinerii le povestesc elevilor din şcoli şi licee despre proiectul lor.

Platforma a fost lansată acum trei săptămâni dar are deja peste 1.700 de utilizatori.