Votul cu ajutorul telefonului. Cum ar putea sa creasca numarul celor prezenti la alegeri

04-11-2014 18:04


Smartphone

Varianta salvatoare sau pericol de frauda electorala? Campania electorala nu se mai face ca in urma cu un deceniu.

Retelele de socializare au devenit unealta folosita de candidati pentru promovarea mesajului, iar utilizatorii isi exprima parerile intr-un mod mai mult sau mai putin violent.

Facebook, cea mai populara retea de socializare, cu 1,3 miliarde de useri la nivel global, are 7.2 de utilizatori inregistrati in Romania. Iar 57.3% dintre acestia au varste intre 18 si 34 de ani.

Cu toate astea, numai 51% dintre persoanele cu varste intre 18 si 34 de ani au fost la vot in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Majoritatea celor care acceseaza Facebook-ul o fac si cu ajutorul telefonului mobil. Smartphone-urile sunt gadgetul la care majoritatea romanilor nu ar renunta, devenind o parte importanta din viata de zi cu zi. 27% din romani au smartphone, iar jumatate dintre acestia folosesc internetul. Rezulta un procent mai mare decat au obtinut toti candidatii la presedentie exceptandu-i pe cei doi care vor participa la turul doi. Si atunci, de ce nu s-ar incuraja usurarea votarii cu ajutorul unei aplicatii oficiale?

VEZI CARE E PERICOLUL UNEI FRAUDE ELECTORALE IN CAZUL IN CARE ACEST SISTEM AR FI IMPLEMENTAT SI VOTEAZA DACA AI FI DE ACORD CU ACEASTA METODA

Sursa: YODA.RO