Twitter a anuntat ca va inchide aplicatia Vine, "in urmatoarele luni"

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04
Vine

 Reteaua de socializare a anuntat ca va renunta la aplicatia Vine, decizia fiind luata pentru a reduce costurile si numarul angajatilor.

 Intr-un post pe blog-ul oficial, compania a anuntat ca acest lucru va avea loc "in urmatoarele luni", transmite The Guardian.

"Nu se va intampla nimic la aplicatii, la site sau la Vine-uri astazi. Va pretuim, pretuim Vine-urile voastre si o sa facem acest lucru in mod corect. Veti putea accesa Vine-urile voastre si sa le descarcati. O sa pastram site-ul in continuare, deoarece credem ca este important sa puteti vedea toate Vine-urile incredibile pe care le-ati facut", a transmis Twitter.

Aplicatia genereaza 1,5 miliarde de vizualizari zilnic, iar peste 100 de milioane de persoane o folosesc in fiecare luna.

Fondatorul ei, Rus Yusupov, a postat un mesaj in care pare ca regreta vanzarea aplicatiei catre Twitter: "Nu va vindeti compania!".

Reteaua de socializare Twitter a anuntat ca va renunta la circa 350 din angajatii sai, circa 9%, pentru a reduce costurile si a-si reprioritiza operatiunile, scrie joi portalul theverge.com.

Chiar daca cei de la Twitter au reusit sa depaseasca estimarile de profit ale analistilor, obtinand 616 milioane de dolari pe trimestrul trei al acestui an, comparativ cu previziunile de 590-610 de milioane de dolari, compania inca inregistreaza pierderi.

De asemenea, in trimestrul 3, Twitter a avut 317 milioane de utilizatori activi, o crestere de pana la 3% in fiecare an, in SUA fiind localizati 67 de milioane de utilizatori.

Cei de la Twitter au anuntat ca aceste masuri tintesc trecerea pe profit in 2017. Conform portalului Recode, taierile de personal ar urma sa vizeze echipele de vanzari si de marketing ale companiei.

Masurile acestea ar putea face ca Twitter sa devina mai atractiva pentru potentiali cumparatori. In ultimele luni mai multe companii, printre care Salesforce si Disney, s-ar fi interesat de posibilitatea de a cumpara Twitter, al carui pret estimat de achizitie este de circa 20 de miliarde de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO