Turul virtual 3D prin care putem afla cum traiau locuitorii Cetatii Tomis acum 2.000 de ani. Cum functioneaza

Ultimul update: Marti 15 Decembrie 2015 07:00
Data publicarii: Sambata 12 Decembrie 2015 08:34
Categorie: Smart things

Cum traiau locuitorii Cetatii Tomis acum 2.000 de ani? Ei bine, puteti afla asta dintr-o carte, un film sau, mai nou, si mai interesant, in cadrul unui tur virtual 3D prin edificiul roman, la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta.

Vorbim despre Tomis Reborn - un joc ce se desfasoara intr-o sala de vizualizare 3D interactiva si totodata un proiect ambitios al unor tineri care isi doresc sa promoveze turismul la malul marii.

Vizitatorul are nevoie doar de un joystick si de o doza de curiozitate.

Ca sa reconstruiasca virtual Cetatea Tomis, asa cum arata in antichitate, autorii acestui proiect ambitios au lucrat cu istorici si arheologi.

Turul virtual care reconstituie Tomisul antic a insemnat o investitie de 170.000 lei si are ca scop promovarea turismului dobrogean. Se stie foarte bine ca turistii straini sunt mari consumatori de istorie antica si de astfel de materiale de promovare. Si cum unele monumente pot fi reconstruite si restaurate fizic, altele sunt imposibil de refacut. Asa ca singura sansa de a le revedea complet ori pentru a le cunoaste asa cum au fost este reconstructia 3D.

Cei de la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta spera sa atraga astfel mai multi turisti.

Andrei Talpes, manager proiect: "Incercam sa dezvoltam turismul dobrogean si sa punem accent pe valorile acestuia prin redescoperirea trecutului istoriei si a monumentelor pe care le avem."

Laurentiu Calpei, muzeograf: "Turistii straini sunt foarte atrasi avem un numar impresionant care vin aici mai ales cei de pe croaziere."

Initiatorii Proiectului Tomis Reborn nu se opresc aici. In prezent lucreaza la modelarea si reconstructia geometrica 3D a vestigiilor.

Joc de-a v-ati ascunselea cu prizonierii. Cum pregateste Statul Islamic copii de 8 ani pentru a ii transforma in jihadisti
Joc de-a v-ati ascunselea cu prizonierii. Cum pregateste Statul Islamic copii de 8 ani pentru a ii transforma in jihadisti
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery