Tomberonul cu robinet, drona de salvare sau bratara speciala pentru sofer, expuse la cel mai mare targ de inventii din Taiwan

Ultima actualizare: 18-05-2016 00:28

Inventii care mai de care mai surprinzatoare sunt expuse zilele acestea la cel mai mare targ pentru tinerii designeri din Taiwan.
 

Un tomberon ce are incorporat un robinet, sau un ansamblu de instrumente muzicale sunt doar doua dintre ciudateniile prezentate. Exista insa si dispozitive utile echipajelor de salvare sau soferilor.

Printre cele mai ciudate inventii este un "pachet" care contine instrumentele muzicale necesare unui spectacol de strada, de exemplu.

Hsu Li-chung, inventator: "Mi-am dorit sa creez o masinarie in care sa montez fiecare instrument de care ai nevoie pentru ca spectacolul sa fie versatil si pe care de asemenea sa-l poti transporta cu usurinta."

Inedit este si tomberonul cu robinet. Studentii inventivi au gasit o metoda prin care sa faca gunoiul de pe plaja sa dispara. Cine arunca resturile in pubela primeste o recompensa - apa, pentru indepartarea nisipului de pe picioare.

O inventie apreciata este si drona de salvare, echipata cu camere de supraveghere militare pentru noapte si zi, dar si cu panouri solare pentru a rezista unui zbor lung. Mai mult, daca trebuie sa intervina pentru recuperarea unei persoane din apa, dupa ce ajunge la victima este mentinuta la suprafata de doua flotoare.

Ray Liu, inventator: "In prezent, dronele pot zbura pe distante scurte. Drona noastra poate fi coordonata in zboruri de grup. De asemenea, poate lua parte la cautari pe distante mari, pe suprafata oceanului."

Utila este si o bratara care ii avertizeaza pe soferi in caz de pericol printr-un semnal luminos ce apare pe volan.

Targul din Taipei gazduieste anual tineri inventivi de la peste 60 de facultati din Taiwan si tine 3 zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO