Premiera la Salonul Auto de la Detroit. Cum arata masina construita de o imprimanta 3D, in 44 de ore

Ultima actualizare: 17-01-2015 01:39

Salonul auto de la Detroit a fost scena unor prezentari mai putin obisnuite. O imprimanta speciala a creat in fata vizitatorilor componentele unei masini. Autoturismul a fost apoi asamblat si testat.

Micul vehicul - botezat "Strati" - va ajunge pe piata anul acesta. Strati a prins contur chiar sub ochii vizitatorilor adunati la Salonul auto din Detroit. Timp de 44 de ore, o imprimanta 3D a realizat caroseria si componentele masinii.

"Cine ar fi visat macar in urma cu cinci ani ca o masina creata cu ajutorul unei imprimante 3D va fi asamblata si testata chiar la acest eveniment", a spus Scott Fallon, reprezentantul companiei.

Toate partile sunt realizate dintr-un plastic amestecat cu fibra de carbon si turnat in 212 straturi suprapuse. Odata asamblata, masina este dotata cu un motor electric. Strati cantareste 816 kilograme, are doua locuri si, deocamdata, prinde cel mult de 40 de kilometri pe ora.

"Va fi un vehicul electric, destinat deplasarilor pe distante mici. Va ajunge pe piata in 2015, la un pret intre 18 mii si 30 de mii de dolari", a spus reprezentantul companiei, Jay Rogers.

Un pret destul de mare daca luam in calcul durata scurta de viata a masinii: cinci ani daca este tinuta afara, aproape zece, daca este folosita mai rar si sta in garaj.

Pe tehnologie au mizat si cei de la Mercedes, in realizarea noului lor concept. F 015 este prima masina creata de compania nemteasca ce se conduce singura. In plus, designul pare inspirat din viitor. Scaunele din fata se pot roti, iar bordul include sase displayuri si comenzi regasite pe cele mai destepte dispozitive mobile.

Au fost prezentate si modele noi de masini electrice, cu autonomie mai mare si pret mai mic. General Motors a dezvaluit un vehicul concept, exclusiv electric, ce va putea parcurge 320 de kilometri fara ca bateria sa fie reincarcata, in timp ce japonezii de la Honda au venit cu un vehicul sport, elegant si rapid. NSX este un hibrid care ascunde sub capota 550 de cai putere. Are un motor V6 si alte trei electrice, asa ca "zboara" pe sosele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO