Premiera la festivalul de la Cannes. Regizorii Alejandro Inarritu si Emmanuel Lubezki fac un film in realitatea virtuala

17-04-2017 14:12
Sursa: Indie Wire


Gonzalez Inarritu

Regizorii de Oscar Alejandro González Iñárritu si Emmanuel Lubezki vor forma din nou o echipa pentru a crea un film experimental de realitate virtuala.

Proiectul se numeste "Carne y Arena (Prezent virtual, fizic invizibil)" si va avea o durata de 6 minute si jumatate, fiind pentru prima data cand un astfel de film este ales pentru Selectia Oficiala a Festivalului de Film de la Cannes.

Acolo va avea premiera luna viitoare, inainte sa fie lansat oficial in luna iunie la Milano, la Fondazione Prada.

Potrivit Indie Wire, filmul exploreaza conditia umana a imigrantilor si refugiatilor.

"Bazat pe identitati reale, liniile superficiale dintre subiect si spectator sunt blurate si legate impreuna, permitand oricui sa paseasca intr-un spatiu vast prin care sa traiasca un fragment din aventurile personale ale refugiatilor. "Carne y arena" foloseste cea mai inalta si nemaivazuta tehnologie virtuala pana acum, pentru a crea un spatiu mare si multi-narativ cu caractere umane", se arata in descrierea oficiala a acestui proiect ambitios.

"Intentia mea a fost sa experimentez cu tehnologia realitatii virtuale ca sa explorez conditia umana, in incercarea de a sparge dictatura cadrului - in care lucrurile sunt doar observate - si sa revendic spatiul, pentru a permite vizitorului sa treaca printr-o experienta directa prin picioarele imigrantilor, sub pielea lor si in inimile lor" - a declarat si regizorul Inarritu.


 

Sursa: Indie Wire