Pericolul ascuns in cele mai comune aplicatii de Android. Chiar si un trecator de pe strada va poate fura parolele
Utilizatorii de telefoane sau tablete care folosesc sistemul de operare Android au motive serioase de ingrijorare.
Site-ul AppBugs, care testeaza vulnerabilitatea aplicatiilor, a descoperit probleme grave la cateva dintre cele mai comune softuri de acest tip, instalate pe mai bine de 200 de milioane de smartphone-uri in intreaga lume. Aceste aplicatii pun in pericol datele utilizatorilor, deoarece un rauvoitor le poate fura parola fara sa aiba nevoie de ajutorul unui hacker profesionist.
Printre cele mai comune aplicatii cu astfel de probleme se numara cele de la PizzaHut, NBA, Safeway si Match.com. Conturile utilizatorilor acestor aplicatii pot fi sparte, spun cei de la AppBugs, chiar si de un trecator care foloseste aceeasi retea Wi-fi publica. In total, 100 de aplicatii prezinta aceasta vulnerabilitate insa, desi dezvoltatorii lor au fost informati, doar 28 dintre acestia au luat masuri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nu e prima bresa de securitate de acest gen descoperita in Google Play. Acum cateva luni, cercetatorii de la Colegiul din San Francisco au gasit un bug similar la aplicatii instalate pe mai bine de 350 de dispozitive mobile cu Android.
In general, cei care descopera astfel de vulnerabilitati nu dau numele aplicatiilor, pentru a nu-i ajuta pe hackeri, dar au creat la randul o aplicatie care va poate spune daca vreunul din programele pe care le aveti instalate pe telefon prezinta riscuri.
Sursa: Ars Technica
Etichete: Android, hackeri, aplicatii, parole, vulnerabilitati,
Dată publicare:
20-06-2015 14:58