iLikeIT. Cele mai bune solutii ca sa intrati in legalitate cu softurile de pe computer. Programe gratuite sau la preturi bune

16-03-2015 09:47


Cu totii stim ca romanii sunt campioni la descarcari ilegale de pe internet. Mai putini au aflat ca o bunicuta din Cluj este cel mai recent hacker prins de politisti pentru... piraterie.

Sa tragi un film de pe internet nu mai este asadar la fel de simplu se pare. Noroc ca George Buhnici are solutii pentru cei care pot si vor sa intre in legalitate cu tot cu distractie:

Incepem cu sistemul de operare. 500 de lei este tariful standard pentru Windows 8.1, cel mai folosit sistem de operare de catre romani, potrivit statisticilor. Se poate instala pe orice fel de calculator, inclusiv pe Mac-uri.

Daca esti ca noi si cauti foarte mult pe internet, o sa gasesti www.g2a.com - un fel de piata globala - al celor care ofera spre vanzare chei oficiale de software, legale, pe internet. Pretul la care noi am gasit Windows 8.1 cu cheie este de 42 de dolari. Persoanele care vand astfel de chei sunt verificati de site, ca sa fie totul legal.

Daca vrei insa ceva 100% gratuit, cu care sa nu aveti niciodata probleme, puteti apela la sistemul de operare Ubuntu. Functioneaza pe absolut toate calculatoarele, inclusiv pe smartphone-uri.

Office-ul este o mare durere de cap pentru cei care lucreaza cu documente si sunt putine alternative la acest pachet. Asa ca te poti abona la aproape 43 de lei pe luna pentru Office-ul de acasa, iar de acest abonament pot beneficia pana la 5 utilizatori simultan. Sau il poti folosi cu un singur utilizator, la 30 de lei pe luna.

In ceea ce priveste muzica, puteti avea parte de auditie gratuita pe computer daca folositi Deezer - un serviciu de streaming cu milioane de melodii de toate genurile. O alta alternativa este Zonga, unde un abonament costa in jur de 2-3 euro pe luna. Soundcloud ramane in continuare gratuit si puteti asculta foarte multi artisti, iar pentru cei pasionati de mix-uri exista Mixcloud, de asemenea gratuit.

Daca vrei sa vezi filme noi, nu le vei gasi niciodata legal pe internet, ci doar in salile de cinema. Insa daca vreti filme de colectie si seriale bune, ca de exemplu House of Cards, aveti la dispozitie Voyo, cu doar 2,16 euro pe luna. Mai exista Seenow, care are pachete de 2 euro pentru TV si filme, iar pentru cei care se incumeta sa foloseasca tot felul de proxy-uri, ca sa se ascunda pe internet, exista Netflix (care nu poate fi vazut, teoretic, din Romania)