Nationala de Robotica a Romaniei a ocupat locul 46 la competitia mondiala. Fiica lui Donald Trump a fost prezenta la concurs

Ultimul update: Duminica 23 Iulie 2017 07:34
Data publicarii: Joi 20 Iulie 2017 09:07
Categorie: Smart things

Echipa de roboti a Romaniei a participat zilele astea la olimpiada de profil “First Global Challange”, din Washington, unde au concurat 163 de echipe. Cei sapte elevi romani au ocupat locul 46. Ivanka Trump a fost si ea prezenta la olimpiada.

Competitia a fost stransa, insa Romania a punctat mai mult decat toti coechipierii si adversarii impotriva carora a jucat.
La cea mai importanta competitie de profil din lume, Olimpiada "First Global Challenge", elevii romani au concurat cu 163 de echipe.

Cei sapte elevi curajosi care au reprezentat tara au muncit mult pentru ansamblarea si designe-ul robotului. Spiritul competitiv a iesit la ivelea cand a fost vorba de strategiile pe care le-au ales, dar si de felul in care au interactionat cu ceilalti competitori.

Participanta: "Sunt doua aliante care joaca si se schimba la fiecare meci. Am avut 6 meciuri, ne-am intalnit si a trebuit sa lucram si sa ne gandim la strategii."

Romanii spun ca au avut ghinion cand a venit vorba de coechipieri, pentru ca scorul meciurilor a variat in functie de partenerii pe care echipa noastra i-a avut. De asemenea, timpul pe care l-au avut la dispozitie pentru construirea robotului a fost doar de o luna si jumatate, iar antrenamentele au durat cateva zile.

Participant: "Am reusit sa strangem un punctaj destul de mare. Daca aveam mai mult timp, puteam sa imbunatatim considerabil robotul. Romania, in fiecare meci a punctat cel mai mult din alianta."

Mentor: "Punctajul nu a fost neaparat relevant, pentru ca de fiecare data a trebuit sa schimbam echipele cu care am ajucat. Am avut parteneri mai slabi, din pacate. Am avut 6 meciuri in total si am castigat 5."

Insa Romania a obtinut un rezultat bun. S-a calificat pe locul 46, iar elevii spun ca experienta a fost minunata.

Participanta: "Ne-am imprietenit si cu celelalte echipe din concurs. Am ajutat echipa din Lesotho, la un moment dat."
La fel a fost si in cazul strainilor."

 

 

Cameruneza: "Sunt foarte fericita pentru ca am avut ocazia sa cunosc mai multi oameni, sa cunosc oameni cu diferite abilitati si moduri diferite de gandire."

Ivanka Trump a fost si ea prezenta la eveniment si i-a laudat pe toti participantii.

Fondatorul competitiei este incantat de experienta pe care a putut sa le-o ofere copiilor.

Fondator: "Acest tip de eveniment te face sa realizezi ca lumea poate fi un loc minunat, unde oamenii vor sa fie. Ei au inteles ca robotii au fost doar o scuza ca sa fie adusi impreuna, sa invete si sa sarbatoreasca tehnologia. Au colaborat unii cu ceilalti, s-au ajutat intre ei si au devenit prieteni."

Olimpiada "First Global Challenge" de anul viitor va avea loc in Mexic.

Sapte elevi romani, primiti cu aplauze la cel important concurs de robotica din lume. Sunt foarte aproape sa cucereasca aurul
Sapte elevi romani, primiti cu aplauze la cel important concurs de robotica din lume. Sunt foarte aproape sa cucereasca aurul
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery