Serviciul WhatsApp, blocat partial in China. Expertii in securitate spun ca este "mana guvernului" de la Beijing


Ultimul update: Sambata 22 Iulie 2017 07:09
Data publicarii: Miercuri 19 Iulie 2017 09:49
Categorie: Smart things
WhatsApp

Utilizatorii chinezi intampina dificultati in folosirea serviciului WhatsApp, iar specialistii sustin ca vino ati sunt oficialii guvernamentali.

In prezent, WhatsApp pare sa fie blocat partial in China. Nu se pot trimite poze sau capturi video si, uneori, nu ajung nici macar mesajele care contin doar text.

Expertii in securitate au confirmat pentru The New York Times ca in spatele acestei blocari se afla guvernul chinez, informeaza news.ro.

Neexistand vreo comunicare oficiala din partea regimului comunist de la Beijing, serviciul celor de la Facebook se poate astepta sa fie blocat complet in perioada imediat urmatoare sau sa fie doar ceva temporar.

In cazul blocarii permanente, WhatsApp ar urma sa se alature unui lung sir de site-uri si servicii online blocate de guvernul chinez.

Cenzura nu este o noutate pentru China, existand un lung istoric al unor astfel de interventii. Nu mai departe de luna trecuta, trei dintre cele mai importante servicii de streaming video din China, Sina Weibo, iFeng si ACFUN, au fost cenzurate pe motiv ca nu se aliniaza la reglementarile nationale si incurajeaza discursul negativ.

Pe de alta parte, blocarea WhatsApp ajuta rivalul local WeChat, care este oricum mai popular in China decat aplicatia celor de la Facebook.

Sursa: News.ro