Metoda ingenioasa de salvare aparuta pe plajele din Spania. Un agent de politie a inventat "drona-salvamar"

Ultima actualizare: 20-08-2016 07:03

Cei care merg la plaja in estul Cataloniei vor fi intampinati de un altfel de salvamar. Vorbim despre o drona, cu un colac de salvare atasat, care supravegheza de la inaltime marea.

Si, in caz de nevoie, poate interveni pana la sosirea salvatorilor.

Aceasta plaja din Catalonia este supravegheata atent nu doar de salvamari, ci si de o drona. Ideea i-a venit unui agent de politie din oras, care a modificat functiile aparatului de zbor. Acum, poate salva trei oameni simultan.

Daniel Olmo, promoterul dronei: "Multe companii m-au intrebat ce i-am facut dronei. Eu doar am vazut ce poate sa faca aparatul si l-am adaptat acestor conditii."

Proiectul este inca in dezvoltare, dar rezultatele primelor teste au fost pozitive. Drona functioneaza pe baza de baterii si poate atinge pana la 70 de kilometri pe ora.

Daniel Olmo: "La ultima testare, drona a zburat un kilometru si jumatate deasupra marii, a coborat colacul de salvare exact in locul in care am vrut si am supravegheat situatia, pana cand barca de salvare a ajuns. Apoi s-a intors la noi."

Desi nu este o drona fabricata pentru astfel de intervenii, are un mare avantaj: poate fi folosita pe distante lungi si poate fi trimisa si in locuri din afara ariei de acoperire vizuala a salvamarului.

Cele dotate din fabricatie cu un colac de salvare sunt mai grele si pot fi folosite doar cand pilotul observa ca o persoana se afla in pericol de inec.

Deocamdata, aceasta este singura plaja din tara monitorizata astfel. Incepand de anul viitor insa, mai multe plaje din sudul Spaniei vor fi dotate cu asemenea aparate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO