2016 a fost un an bogat in ceea ce priveste gadgeturile. Topul celor mai ciudate aplicatii

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Duminica 01 Ianuarie 2017 02:45
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2016 09:20
Categorie: Smart things

Aplicatii care aprind lumanari la biserica, fara sa mai fie nevoie sa ajungi acolo sau care iti asigura o calatorie in timp. Sunt doar doua dintre cele mai ciudate programe pentru gadgeturi.

2016 a fost un an bogat din acest punct de vedere.Companiile de profil s-au gandit si la cei mai lenesi dintre pasionatii de tehnologie si au venit cu un program care fixeaza aceasta pereche de incaltaminte fara prea mult efort.

La Londra, o aplicatie pentru realitate virtuala i-a trimis pe utilizatori intr-o calatorie in timp. Astfel, au avut ocazia sa ia parte la momente importante din trecut.

In luna martie, o aplicatie a facut posibila aducerea la viata a cladirilor, dar si a povestilor celor din lagarele de concentrare de la Bergen-Belsen. Vizitatorii au putut sa analizeze turnurile gardienilor, lanturile si camerele in care stateau detinutii.

Si tehnologia bazata pe recunoasterea faciala a fost folosita intens in 2016. De pilda, o aplicatie iti da posibilitatea ca, pentru a verifica informatiile personale, precum conturile bancare, sa faci un singur lucru, sa isi scanezi fata. Asadar, ai acces la sistem fara un cod "traditional".

La fel de util este si programul folosit la gradina zoologica din Berlin. Acolo, folosindu-se de amprenta digitala, vizitatorii pot primi informatii despre animale in momentul in care se apropie de zona lor.

Acum cateva saptamani, in Danemarca a fost lansata o aplicatie destinata nevazatorilor. "Be my eyes" se numeste programul care le permite sa ceara ajutor in magazine. De exemplu, cand vor sa stie data de expirare a unui produs, fac o fotografie, iar o persoana care foloseste aplicatia le poate da imediat un raspuns.

iLikeIT. Ce aplicatii are Andra in telefon. Surpriza pentru fanii care descarca afisul urmatorului concert si aplicatia Layar
iLikeIT. Ce aplicatii are Andra in telefon. Surpriza pentru fanii care descarca afisul urmatorului concert si aplicatia Layar
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery