Imaginea in care o mama isi alapteaza fetita nascuta prematur, stearsa de pe Facebook pentru ca era considerata "obscena"

30-10-2014 11:51


facebook

O femeie din Marea Britanie a fost socata sa vada ca administratorii Facebook i-au sters de pe contul personal poza in care isi alapta pentru prima data fiica nascuta prematur. Imaginea ar fi incalcat regulile retelei de socializare privind nuditatea.

Emma Bond, din Oswestry, Shopshire, Marea Britanie, a postat imaginea in care o alapta pe Carene, duminica trecuta. Fetita s-a nascut cu 12 saptamani inainte de termen.

Fotografia a primit report din partea unui utilizator Facebook a carui identitate nu este cunoscuta. Acesta a considerat ca imaginea este "obscena". Administratorii retelei de socializare au considerat ca cererea este intemeiata si au sters poza din arhiva site-ului.

Emma a postat apoi imaginea pe un grup pro alaptare, unde a primit 166.000 de like-uri si 22.000 de share-uri. Insa a constatat ca si de acolo a fost inlaturata.

Emma si partenerul ei, Ashley Kitchen, in varsta de 30 de ani, au fost avertizati ca micuta nu va supravietui mai mult de trei zile, dupa nasterea din 3 octombrie. Carene s-a dovedit a fi insa o luptatoare, iar fericita mama a postat fotografia pentru a-i celebra supravietuirea.

Un purtator de cuvant al Facebook a spus ca pozele in care o mama isi alapteaza copiii nu au fost niciodata in dezacord cu regulile retelei de socializare, atat timp cat sfarcurile erau acoperite sau cenzurate.

"Imaginea pe care ati postat-o a fost inlaturata dintr-o eroare - ca atare a fost republicata. Politica a fost modificata, Facebook a modificat modul in care sunt analizare report-urile pentru nuditate, in sensul in care suntem mai atenti la contextul in care a fost facuta fotografia. Drept rezultat, fotografii care prezinta mame alaptand vor fi acceptate, chiar daca femeia este expusa. La fel si pozele care prezinta mastectomii", se arata intr-un mesaj trimis femeii.

Sursa: Metro