iLikeIT. Sunteti nemultumiti de WhatsApp sau YMessenger? Aplicatii noi de mesagerie online pentru cei care tin la intimitate

Ultima actualizare: 17-05-2014 00:47

Mesajele trimise prin WhatsApp tot intarzie sa apara? Messengerul de pe Yahoo sau Facebook nu va mai place? Sau vreti pur si simplu o metoda mai sigura sa transmiteti... secrete prin telefon?

Atunci este cazul sa il urmariti pe George Buhnici, care prezinta aplicatii noi de mesagerie pentru cei care tin la intimitate.

"Tu stii cine iti mai citeste mesajele in afara de tine?" Toate serviciile de mesagerie populare ar avea o problema serioasa in a raspunde sincer. Comunicarile prin Facebook, Yahoo ori Skype sunt sub semnul intrebarii, din cauza ca mesajele dintre utilizatori circula printr-un server care se afla… undeva foarte departe. Detinatorul serverului are si cheile de la usa, de la server, dar si cele de criptare.

Noul val de programe de mesagerie criptata promit cu totul altceva. Control total asupra mesajelor tale si criptare de la un capat la celalalt. Adica, tu cand stai de vorba cu cineva, mesajele de la tine ajung direct la cealalta persoana, iar cheia ta secreta se combina cu cheia lui si devin aproape imposibil de spart cu tehnologia actuala, intr-un termen rezonabil de ordinul anilor. Ca sa puna la incercare aceasta afirmatie, fondatorii Telegram ofera o recompensa uriasa celui care sparge sistemul: 200.000 de bitcoin. Telegram este cea mai reusita copie a lui WhatsApp. Mesajele pot fi auto-distruse si sunt criptate, este cel mai rapid serviciu de mesagerie instant. Si culmea, este gratuit, fara abonament, fara reclame. Si nu ai limitari de trafic cand vine vorba de fisiere.

Surespot este open source, foloseste cheie de criptare de 256 si aplicatia nu iti sincronizeaza contul de Surespot cu numarul de telefon sau adresa de e-mail. Si ai criptare end-to-end.

Line este un messenger din Coreea de Sud, cu 200 de milioane de utilizatori. Compania este finantata de cei care cumpara emoji :))). Aveti si VoIP calling.

Wickr trimite mesaje care expira si nu pot fi copiate. Parolele nu se salveaza nicaieri, asa ca nu-ti uita datele de conectare, ca nu ai cum sa le recuperezi. Mesajele circula, de asemenea, criptate puternic direct intre utilizatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO