Facebook renunta la doua dintre aplicatiile dezvoltate pentru smartphone-uri. Poke si Camera, considerate invechite

12-05-2014 16:48


facebook

Facebook a decis sa nu mai dezvolte aplicatiile Poke si Camera, create special pentru a concura cu Snapchat si Instagram. Ultima a fost cumparata de Facebook dupa aparitia aplicatiei Camera.

Cele doua aplicatii nu mai sunt disponibile in magazinul de aplicatii al Apple, insa functionalitatea lor a fost integrata in aplicatia nativa Facebook, scrie The Daily Dot.

"Pot confirma ca Poke si Camera nu mai sunt disponibile in App Store. De la lansarea acestora, in 2012, am incorporat elemente ale acestora in aplicatia Facebook oficiala", a declarat un reprezentant al Facebook.

Oprirea celor doua aplicatii nu este tocmai in concordanta cu strategia Facebook, care vrea sa creeze aplicatii independente pentru serviciile sale, care se integreaza cu reteaua sociala. Instagram functioneaza dupa acest model, la fel si aplicatia Messenger sau noua achizitie Whatsapp.

Aplicatia Facebook Paper a fost una dintre primele aplicatii lansate in baza acestei strategii. Aplicatia este curata si folositoare iar Facebook a facut eforturi considerabile pentru a o face sa arate ca o aplicatie independenta, separata de platforma retelei sociale. In ciuda acestor bile albe, Paper nu a avut parte, dupa lansare, de o rata modesta de crestere.

Facebook nu se teme sa opreasca dezvoltarea unei aplicatii in momentul in care aceasta nu mai mai are sanse sa isi atinga tinta pentru care a fost dezvoltata, iar Paper ar putea avea soarta Camera si Poke.

Sursa: Daily Dot