A fost o saptamana importanta pentru lumea tehnologiei. Au iesit la lumina noul Samsung Galaxy S7, LG G5 si Sony Xperia X Performance urmate ca de obicei de un pluton de chinezi grabiti.

SAMSUNG TAIE CU SEPTARII
Incepem cu vedetele de la Samsung. Galaxy S7 si, respectiv, S7 Edge. S7 are un ecran de 5,1 inch, QHD, procesor Exynos sau Qualcomm Snapdragon 820. Ultimul pentru Statele Unite ale Americii, China si Japonia. Exynos pentru Europa si restul lumii. Nu sunt diferente majore de performanta intre cele doua. Pentru a evita incalzirea, S7 vine cu un sistem spectaculos de racire prin lichid care se evapora si se condenseaza ca la... rachete, cat de tare e asta? Galaxy S7 edge are un ecran de 5,5 inch si baterie de 3,600 miliamperi. E uriasa pentru un smartphone din categoria asta. Poate cea mai spectaculoasa imbunatatire vine la camera foto, 12 megapixeli, foarte luminoasa cu diafragma 1,7. In testele aratate de cei de la Samsung, iPhone 6S Plus n-ar avea nicio sansa. Ca de altfel niciun alt device din piata.

SMARTPHONE-UL REGANDIT
LG G5, flagshipul coreenilor e smartphone-ul regandit care tine cu tine si nu doar cu specificatiile. E modular, adica poti sa iti scoti partea de jos ca sa ii pui un difuzor mai puternic, baterie externa cu camera grip, ca la DSLR. Evident si bateria poate fi scoasa si inlocuita cu alta, asadar incarcare pana la 100% in... 10 secunde. Pe spatele metalic, o premiera la LG, are doua camere, una Wide de 8 megapixeli si o alta, obisnuita de 16 megapixeli. Procesor Snapdragon 820 si 4 GB memorie RAM sa duca orice, orice.

SONY INCA XPERIMENTEAZA
Sony Xperia X Performance este noul flagship de la Sony fara ambitii sa il depaseasca insa pe Z5 Premium. E insa al treilea device japonez din ultimul an. Camera e buna, asa cum ne asteptam de la Sony, 23 de megapixeli. Ecranul are 5 inch si este FullHD. E rezistent la apa si vine cu acelasi Qualcomm 820, prezent pe toate telefoanele puternice ale momentului. Sper totusi sa vina la un pret corect, caci altfel nu-l vad cu ochi buni. Fratii lui X si XA sunt variantele economice si nu sunt rezistenti la apa dar arata cel putin la fel de bine.