iLikeIT. Stirile saptamanii din tehnologie. Netflix in avioane, noul Blackberry si lansarile Google

Ultima actualizare: 06-10-2015 07:02

S-a intamplat exact ceea ce am anticipat, inca de prin primavara. Google a venit cu doua Nexus-uri, la conferinta de presa din San Francisco.
 

Cum 7-le l-au folosit deja pentru excelentele tablete facute cu ASUS si LG, ne-am ales cu 5X, de la acelasi LG si 6P de la Huawei. Ambele ruleaza Android 6 - Marshmallow - pe care-l asteptam si noi la testat. In fine..6P vine cu muschi de 2015. Un Snapdragon 810 cu 8 nuclee, 3 GB de RAM si stocare de 32, 64 si 128 de giga. Uitati de SD, nu are! De notat ecranul QHD de 5.7 inci, cu Gorilla Glass 4 si bateria de aproape 3500 mAh, ce-l face usor.. greu, la aproape 180 de grame. Mai punctam camerele, de 12 si, respectiv 8 MP si preturile care pleaca de la 499 de dolari.

Nexus 5X pare fratele mai mare al minunatului Nexus 5. E produs tot de LG, in primul rand. Ecranul HD are 5.2 inci si e protejat de Gorilla Glass 3, de data aceasta. Sub carcasa, turuie tot un Snapdragon, insa 808, cu 6 nuclee. Are 2 GB de RAM, iar camerele sunt in combinatia 12 pe spate, 5 pe fata. Bateria nu e deloc rea, la 2700 de mAh, iar pretul...e la standarde Nexus. 370 de dolari pentru varianta de 16 GB.

Tot la capitolul smartphones, Blackberry revine cu telefon nou, Priv. O prescurtare de la "privacy". Adica e un telefon... intim. Mai putin pentru John Chen, CEO-ul companiei canadiene, care nu s-a descurcat in fata reporterilor. Android-ul i-a dat de furca.

Lasand gluma la o parte, sa apreciem tastatura ce iese, ca prin magie, din spatele carcasei. Si sa spunem ca Blackberry Priv, care se anunta cu display QHD de 5.5 inci si un Snapdragon cel putin 808, poate fi o veritabila gura de oxigen pentru companie. Care nu vinde mai nimic, din cauza vantului care bate prin vitrina cu aplicatii.

Ramanem tot peste Ocean. Virgin America, gigantul fondat de miliardarul Richard Branson, a batut palma cu Netflix. De saptamana aceasta, toti pasagerii companiei aeriene pot incerca serviciul...la 11.000 de metri inaltime. Inclusiv cei fara abonament.

Ingineria a fost posibila dupa o investitie zdravana in infrastructura IT a avioanelor Virgin. Multumita unui alt parteneriat, semnalul a ajuns la o putere de zece ori mai mare decat in cazul altor companii care ofera acces la internet. Pentru moment, accesul la catalogul Netflix este gratuit. Din martie, insa, lucrurile se schimba. Deci Netflix a ajuns in aer dar pe noi inca ne ocoleste. Sa speram ca de sus se vede si Romania.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO