iLikeIT la IFA Berlin 2015. Gadgeturi care ne ajuta sa facem cocktailuri si fotografii reusite ori sa folosim scrisul de mana

Ultima actualizare: 10-09-2015 01:01

Scopul tehnologiei este sa ne faca viata mai usoara. Mult mai usoara. Chiar daca asta inseamna sa tinem in casa gadgeturi care ne ajuta sa facem cocktailuri... sau fotografii reusite... ori sa folosim din nou scrisul de mana.

Reteta pentru un cocktail perfect oricand? Se poate cu o anumita "rigla" cu luminite. Este vorba despre Mixstick, un "băț" care te ajută să faci cocktail-uri acasa, cu aplicația de pe smartphone. O dată conectat, toate rețetele apar în aplicație.

Cei de la DXO promit si ei sa inoveze... dar nu cu cocktailuri, ci prin fotografie. Este foarte simplu. Camera este mica, are 100 de grame, are 7,5 cm si-o poti tine in buzunar. Are un comutator de pornire, scrie ca e pornit pe ecran, apoi daca lasi comutatorul si mai jos se deschide conectorul. Cu ajutorul conectorului, camera poate fi atasata la un iPhone. In aplicatie aveti acces spre mai multe setari, inclusiv pentru diafragma si puteti vedea efectele in timp real.

Camera DXO are un senzor de imagine mult mai mare decat cele montate pe telefoane si vine si cu zoom optic. Ascunde aceeasi tehnologie pe care o regasim la aparatele foto conventionale, doar ca intr-un pachet mai mic. Costa 600 de dolari si de luna viitoare va ajunge in Europa.

Pe ideea de miniaturizare au mers si cei de la ZOLT. Cei care umbla mult cu laptopul dupa ei stiu cat de greu poate deveni atunci cand il cari toata ziua. Si nu din cauza laptopului, ci din cauza incarcatorului care si el este foarte greu. Asta e o solutie pe care promite s-o rezolve Zolt, o companie noua care produce un incarcator mic. Ce este spectaculos e ca are trei porturi USB. Asta inseamna ca o data ce l-ai bagat in priza, il poti folosi ca sa incarci si laptopul si dar si o tableta si un telefon in acelasi timp.

Cei de la Wacom vor sa faca scrisul de mana sa fie din nou la moda. Utilizatorul va putea folosi o hartie reala pentr a lua notite, insa tot ce va scrie acolo va ajunge in cloud. Wacom Bamboo Spark va fi disponibil incepand cu luna octombrie, iar pretul pleaca de la 160 de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO