iLikeIT. Stirile saptamanii din tehnologie. De ce vrea Google sa scape de roboti

Ultima actualizare: 07-04-2016 07:07

Zeci de milioane de oameni s-au mirat, in ultimele saptamani de creatiile celor de la Boston Dynamics. Prietenul Atlas si patrupedul botezat Spot au starnit controverse dar si ingrijorare.

GOOGLE VREA SA SCAPE DE ROBOTI
Si nu numai in randul nostru. Alphabet Inc - adica...Google, ce mai incolo si incoace - ar vrea sa vanda compania, la numai doi ani dupa ce a platit o jumatate de miliard de dolari pentru a o cumpara.

Pe de-o parte, avem cateva sute de angajati noi si indisciplinati, care s-au luat la harta cu inginerii Google si asa mai departe. Pe de alta parte, sefimea s-ar teme ca Boston Dynamics doar cheltuie averi fara a veni cu un robot viabil, in urmatorii ani. In fine, mai e si varianta potrivit careia cei responsabili de imaginea Alphabet Inc, proprietarii Google, zic ca robotii...dau rau la imagine, ca ar fi de speriat. Zvonurile zic ca printre cei interesati de achizitie s-ar numara Toyota si Amazon. Fara confirmari oficiale din vreo tabara.

BLACKBERRY, ALTE ZILE NEGRE
Dupa ce ca tot mai multi americani ii ameninta cu invazia, de cand cu performantele electorale ale lui Donald Trump, canadienii n-o duc bine nici in zona de tehnologie. Unii dintre ei. Blackberry, mai precis. Sa enumeram.

Modelul Priv, singurul cu Android, anuntat cu surle si trambite, n-a rupt norii cu vanzarile. Acum, colac peste pupaza, Facebook si Whatsapp anunta ca retrag suportul pentru aplicatiile de pe Blackberry OS. In traducere, niciuna dintre ele nu va mai fi integrata in sistemul de operare al canadienilor. In plus, dispar optiunile de share direct din camera sau Blackberry Hub. Hai ca pe Facebook mai intri din browser. Dar cu whatsapp...e cam over and out! Explicatia e simpla si taioasa: 99.5% din telefoanele care se vand astazi merg cu sisteme de operare...ai ghicit: de la Apple, Google ori Microsoft. Sa faci soft si pentru Blackberry nu mai merita efortul.

DA-I CU STREAMING PAN' LA ZIUA!
Serviciile de streaming pentru muzica genereaza cele mai mari venituri pentru artisti, in State. Tot mai putina lume cumpara mp3-uri sau cd-uri si viniluri. O treime din banuti care merg la cantareti vin din aceasta sursa.

Ce-i drept, ai si de unde alege. Apple Music, Google Play Music, Tidal, Pandora, Spotify... imposibil sa nu gasesti unul care sa iti placa. Abonamentele sunt la fel interesante. De la optiuni gratuite si nervi pentru reclame, la variante medii - cam 5 dolari - ori pachete de top, in jur de 15. Ai zeci de milioane de piese la o cautare distanta. Unele servicii ofera chiar o calitate excelenta a auditiei. Adica mult peste YouTube, unde asculti acum muzica.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO