iLikeIT. Premiul fabulos oferit celor care se casatoresc pe 29 februarie si comunitatea nativilor in ani bisecti

Ultimul update: Duminica 03 Aprilie 2016 07:03
Data publicarii: Luni 29 Februarie 2016 10:50
Categorie: Smart things

Este 29 februarie si am capatat o zi in plus in 2016. Anul bisect e o ocazie rara pentru cei 0,3% romani nascuti azi sa isi serbeze in sfarsit ziua, dupa 4 ani de pauza.

George Buhnici ne arata la iLikeIT cat de complicat este sa tinem sirul anilor bisecti si ce emotii declanseaza pe internet. Mai ales ca in alte tari exista adevarate comunitati ale celor nascuti in ani bisecti.

"Leapers” li se spune in engleza. Pe LeapYearDay.com se aduna americanii nascuti in acea zi, iar filmul lor emblematic este „Leap Year”, o comedie romantica din 2010. Exista si un film chinezesc din 2008 pe acest subiect, si el mare cautare pe net.

In Marea Britanie exista si superstitii pe acest subiect. Se spune, de pilda, ca aduce ghionion sa te casatoresti intr-un an bisect. De aceea, la englezi a aparut si un site unde cei care au curajul sa faca acest pas pe 29 februarie pot castiga un premiu fabulos: o calatorie in jurul lumii.

Daca vreti sa intelegeti cum functioneaza anii bisecti si de ce , Internetul e plin de resurse utile, de unde aflam, de pilda, ca in calendarul chinezesc exista luni bisecte. Chiar Neil deGrasse Tyson, savantul preferat al netului, a facut un clip pe acest subiect.

Curiozitati despre anul bisect 2016. De ce se spune ca nu este bine sa te casatoresti sau sa-ti schimbi culoarea parului

Calendarul modern adauga o zi suplimentara lunii februarie in anii care sunt multipli de patru - cu exceptia anilor multipli de 100 care nu sunt si multipli de 100. De aceea anii 2000 și 2400 sunt ani bisecti, dar 1800, 1900, 2100, 2200, 2300 si 2500 nu sunt.
 

Traditii de 29 februarie. Ce se spune despre persoanele care se casatoresc sau isi schimba serviciul

Traditii de 29 februarie. Ce se spune despre persoanele care se casatoresc sau isi schimba serviciul

Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 ar putea avea un preț foarte mare, aproape ca iPhone X

iLikeIT. Jocul "de responsabilitate socială" creat de români

Mesajele private de pe Tinder ar putea fi accesate de hackeri

iLikeIT. Platforma online, unde voluntarii pot găsi foarte uşor proiecte pentru care să lucreze

Campanie înșelătoare pe Facebook, care are ca premiu un iPhone X

iLikeIT. Echipa Naţională de Robotică a României, locul I la un concurs din Rusia. Elevii români merg în SUA

masina electrica

Unity One, mașina electrică care îşi propune să revoluţioneze piaţa auto mondială