iLikeIT MWC 2015. Internetul transforma tot. Mobilitatea nu inseamna doar telefoane, ci si biciclete, ceasuri sau masini

05-03-2015 10:37


Mobilitatea nu inseamna doar telefoane mobile, ci si biciclete, ceasuri sau masini. Cu o conexiune la internet si o aplicatie, totul devine mai destept.

Ceasul destept, cu conexiune la internet va tine in curand loc de card bancar sau cheie de la masina. Cat de des ati ratacit cheile de la masina? Suficient incat sa va doriti o alta solutie. Viitorul este al cheii din ceas. Asta ne promite LG cu modelul Urbane. Chiar si fara baterie, poate incuia si descuia masina. Te apropii cu incheietura de maner si deja masina s-a descuiat.

Ne plac masinile, dar in orasele aglomerate viitorul arata ca in Amsterdam... plus un motor electric pentru fiecare. Ford ne-a surprins foarte placut cu combinatia pe care o propune intre masina si bicicleta electrica. Poti sa le legi pe amandoua la acelasi telefon, iar aplicatia iti spune unde e cel mai bine sa iti lasi masina si sa continui cu bicicleta, dupa care iti mai spune sa folosesti si transportul in comun.

Sa ne oprim pentru o clipa si sa ne imaginam ca nu putem vedea, ca multi dintre semenii nostri. Dintr-o data, telefonul are degeaba un ecran. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fie istet. Exista oameni pentru care rezolutia telefonului nu conteaza. Oamenii care nu vad. Pentru ei exista altfel de telefoane. Nu are nevoie sa scrie ceva pe el. Butoanele sunt recunoscute prin atingere, cu limbaj Braille. Are slot de sim si buton de volum.

Ramanem tot in zona telefoanelor mobile, dar le privim ca pe un televizor. In curand, vom putea urmari programele TV favorite pe mobil, exact asa cum procedam cu posturile radio. Aceasta este un mod foarte interesant prin care poate fi folosita tehnologia 4G, nu pentru internet. Ci pentru a urmari programe in direct.