iLikeIT. Ingerii fara aripi, dar cu bani, care-i ajuta pe tinerii plini de idei. Cum poti ajunge la ei din Romania
Viata este frumoasa in Silicon Valley. Chiar daca te cerne, mai intai, prin sita unor esecuri dureroase. Si te lasa sa crezi ca esti, ca rapidistii de la noi, singur impotriva tuturor.
Ai sa razi poate, dar multi dintre cei ce vin in Palo Alto se ghideaza dupa acest crez si nu lacrimeaza la prima castana pe care si-o fura de la realitate. Toti alearga dupa aur in ideea ca intr-o zi...vor da marea lovitura.
Daca ati urmarit editia de saptamana trecuta, stiti deja ca acolo va exista mereu suport pentru idei geniale. Astazi va vom arata cum se ajunge intr-un asemenea loc, in care corporatiile vin la vanatoare. Am stat de vorba cu romanii de la Plug and Play Tech Center, acceleratorul condus de Saeed Amidi, dar si cu cativa investitori. Apropo, am avut, in editia trecuta, companii... unicorni si dragoni. Astazi...discutam despre ingeri cu bani, in loc de aripi.
La Plug and Play Tech Center, printre cei care iau decizii se numara Charles Steinberg. E chiar vicepresedintele acceleratorului, dupa ce, ani buni, a fost sef la Sony. "De ce mi se pare atat de fascinant? Pentru ca aici vin o multime de tineri cu idei grozave si plini de entuziasm. Simt ca ar putea da in clocot un ocean intreg cu energia lor”, spune el.
In prezent, Steinberg pastoreste o companie care lucreaza la un nou sistem de compresie video. Ideea e ca tu sa folosesti mai putin trafic de date fara sa pierzi din calitatea imaginii unui clip. O astfel de sclipire de moment ajunge, de obicei, in portofoliul unor giganti precum Google sau Facebook.
Acum, daca inspiratia iti da tarcoale, urmeaza-ti instinctul. Pune de o prezentare-brici si inscrie-te intr-un accelerator. La Plug and Play poti aplica online. Daca esti eligibil, sansa iti va mai da o mana de ajutor: foarte multi romani lucreaza in acest hub si iti pot calauzi pasii. Saluta-i si cere-le sprijin. De exemplu, tine-o minte pe Oana Fechete, de la Health Expense, pe Marius Ducea, de la OpScale, sau pe Antonio Eram, CEO NETOPIA
Prin acest coltisor de Silicon Valley au trecut, pana acum, trei miliarde si jumatate de dolari. Si multi, multi tineri, care au venit ca simpli visatori. Au primit un birou, o priza, o conexiune buna si cinci minute in care sa convinga potentialii investitori ca lumea poate fi a lor.De bani va avea mereu cine sa se ocupe, aici. In America, li se spune "angel investors"... Ingerii pazitori ai afacerilor cu potential.