iLikeIT. Civic Alert, aplicatia in care iti faci selfie cu groapa din carosabil si i-l trimiti primarului tau
Pe toti ne nemultumeste cate ceva in orasul nostru. Fie ca vorbim despre o groapa in drum, un trotuar murdar sau parcagii din fata blocului. Cati dintre noi reusesc totusi sa isi faca vocea auzita la primarie?
Edilii sunt mai usor de gasit de acum cu o aplicatie interactiva prin care oricine poate sesiza aproape orice problema. George Buhnici ne prezinta Civic Alert impreuna cu Adrian Stanescu, fondatorul acestei aplicatii.
Cum functioneaza? Foarte simplu: daca vrei sa trimiti o sesizare catre autoritatea publica, dar nu stii cine e responsabil de problema respectiva, trebuie doar sa apesi butonul “alerta noua”, sa adaugi o fotografie ilustrand problema, sa o pozitionezi pe harta cu ajutorul GPS-ului si sa alegem categoria problemei – groapa in asfalt, semafor defect etc. Dupa care sesizarea ajunge la call-center-ul Civic Alert, dar si pe Facebook, daca vrei asta..
Odata ajunsa la cei de la Civic Alert, acestia o transforma intr-o sesizare oficiala legala sau petitie catre autoritatea respectiva, in forma electronica sau tiparita, dupa caz. Conform legii, instutiile trebuie sa raspunda in maxim 30 de zile la o astfel de solicitare – si, chiar sa rezolve problema.
Printre cazurile rezolvate de cei de la Civic Alert se numara cel al scarii rulante de la statia de metrou Dristor 1, care multa vreme a stat nefunctionala. Dupa ce s-au acumulat un numar mare de sesizari, problema a fost solutionata. Pe site-ul Civic Alert gasiti multe alte asemenea exemple de cazuri rezolvate cu succes.
Civic Alert nu este un business, ci creatia unui ONG. S-a nascut pornind de la o problema personala – Adrian Stanescu povesteste ca nu a reusit vreme de trei luni sa trimiat o sesizare privind lipsa rampei de acces pentru persoanele cu handicap intr-un parc din Capitala. Asa a descoperit ca e foarte greu sa afli cine e responsabil de rezolvarea unei probleme si a creat aceasta aplicatie, fiindca e mult mai simplu sa iti faci un “selfie cu groapa” sau un “selfie cui semaforul defect”.
Aplicatia ar putea fi sustinuta prin donatii, atat de la utilizatori cat si de la companii mari.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, aplicatie, online, autoritati, petitie, gropi, rampa, plangere, probleme, scari, sesizare,
Dată publicare:
09-02-2016 10:23