iLikeIT. Cele mai aşteptate telefoane din 2018. Ce aduce nou Samsung Galaxy S9

×
Codul embed a fost copiat

Samsung Galaxy S9 şi S9 Plus sunt cele mai aşteptate telefoane ale începutului de an, iar George Buhnici le-a testat la MWC 2018.

Primul vine cu un ecran de 5,8 inch, iar variantă mai mare, plus, se laudă cu două camere şi un ecran şi mai şi: 6.2 inch. Dincolo de specificaţii, de toate filmuleţele de pe internet haideţi să vedem însă de ce credem noi că S9 şi S9 Plus se vor vinde foarte bine. Păi, pentru că Samsung nu a trebuit să reinventeze roată. S8 se vindea deja excelent. Nu trebuia decât să îmbunătăţească acele câteva lucruri ca să-l facă şi mai bun. Iar mie mi se pare destul de important că au mutat senzorul de amprenta sub camere. Acum nu vei mai da cu degetul pe camera căutând senzorul ca să-l deblochezi şi vei murdări astfel cameră. Astfel, nu vei mai murdări camera şi vei obţine poze mai bune.

Dar, camerele de pe S9 şi S9 Plus sunt spectaculoase! Ce-am reuşit să obţinem cu ele ne-au impresionat şi pe noi. Concurenţii au de-acum o stacheta foarte sus pe care vor avea mari probleme s-o împingă şi mai sus. Însă, Huawei sta după colţ cu noile P20 şi P20 Pro. Mai avem însă până acolo. Samsung plusează şi cu o nouă versiune pentru DEX, dispozitivul care transforma telefonul într-un computer de birou. Iar ca productivitatea să fie la cote maxime, avem emoji!

Nokia a fost la înălţime în acest an. Exact ca-n vremurile lor bune. De fapt, cam de pe atunci sunt şi telefoanele cu care s-au lăudată la Barcelona. Nu ştim dacă v-a fost dor de Nokia banana, dar Nokia 8110 a revenit. Iar Neo, din Matrix ar trebui să fie mândru căci de-acum banana are baterie pentru 25 de zile. E păcat că nu are prea mult funcţii smart, se poate lăuda însă cu conexiune 4G pentru apeluri, poate să facă şi un hotspot, se poate conecta şi la un e-mailuri şi cam atât, poate doar un calendar. Evident, vine la pachet şi cu Snake, reinterpretat pe un mic ecran color. Telefonul, aşa cum îl vedeţi va costa 79 de euro dacă sunteţi în stare să supravieţuiţi fără facebook.

Nokia a mai scos de la naftalină încă un nume care gâdilă urechile nostalgicilor: Scirocco. De-acum nu mai putem spune că nouă companie Nokia produce doar telefoane accesibile pentru că au şi super-smartphone-uri. Acesta este Nokia 8 Scirocco, proaspăt lansat care arata spectaculos de bine, cu materiale premium, are o carcasă din oţel dar fata şi spatele sunt acoperite de sticlă curbată. Camerele sunt ca-n vremurile bune cu lentile Zeiss, senzor de amprentă, frumos, aici pe spate. Ecranul este cu tehnologie OLED. Este genial de frumos. Au adăugat la camera câteva lucruri interesante, poţi să alegi dacă să vezi ambele camere, doar pe una dintre ele sau dacă vrei să faci live pe facebook sau youtube.

Citește și
Nokia 8110
Nokia 8110 a fost relansat. Celebrul telefon al anilor 90, din nou în magazine
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Şi Sony mai băga anul acesta o fişă pentru telefoanele Xperia: XZ 2 şi XZ 2 Compact sunt noile apariţii. Pentru fanii brandului, Sony încă mai scoate telefoane mobile şi unele destul de interesante. Acesta este noul Xpria Xz2. Este un pas înainte la capitoul design, este uşor curbat pe spate dar la fel de gros şi la fel de frumos. În faţă, ecranul este 2:1. Specificaţii noi, Snapdragon 845 cu numai 4GB memorie RAM. Ce are interesant? Vine cu camera aceea foarte bună pe care am văzut-o anul trecut. Are de-acum încărcare wireless, USB-C cu adaptor pentru căşti. Un device care nu promite mai mult decât ceea ce face dar, cu toate acestea, are din ce în ce mai puţin adepţi deşi îi merită.

Un telefon spectaculos şi... original au adus chinezii de la ZTE. Ce e mai bun decât un telefon? Două telefoane! Cum ar fi să le ai pe amândouă într-unul. Sau cum ar fi să ai un telefon cu două ecrane. Deja, dintr-odată imaginaţia începe să zburde. Aşa arată ZTE Axon M, un telefon cu două ecrane pe care le poţi folosi cum vrei tu! Poţi să extinzi ecranul principal şi pe al doilea, poţi să alegi să foloseşti un singur ecran, dacă pe acesta îl ţii închis sau poţi pur şi simplu să împarţi telefonul în două. Să zicem că aici deschidem galeria de fotografii iar aici mă duc în telefon. Pot să folosesc două aplicaţii simultan.

Şi cam aici ne oprim cu apariţiile originale, la Mobile World Congress. De vină sunt cei de la Apple şi al lor design de pe iphone X. Cu toţii ne dorim ceea ce nu ne permitem iar Asus Zenfone 5 este soluţia. Seamănă izbitor cu iPhone 10 dar vine la o treime din preţ. Şi nu se mişca rău deloc şi nu este nici prost finisat. Materiale de bună calitate, un ecran foarte luminos, camere bune, se mişca bine… Android Curat. Îmi place foarte mult şi costă doar 2100 de lei. Atât doar că oamenii pe strada vor crede că ai un iPhone şi nu un Asus. Dar măcar senzorul de amrepnta este pe spate.

Bretonul este, aşadar, la modă. Chinezii, primii la CTRL+C/ CTRL+V, vând astfel de telefoane de pe la 85 de dolari. Execuţia? Să ne uităm la acest model, unde ceasul se vede...tăiat pe ecran. Ori la acesta, unde, din două camere merge doar una.

Cea mai reuşită copie vine de la Ulefone. Poate în imaginaţia unora aşa ar fi trebuit să arate cel mai nou flagship pe care să-l vezi în 2018. Deşi pare doar o jucărie, când te apropii descoperi că este un telefon adevărat. Nu este 100% final dar cei de la Ulefone promit că vor face unul funcţional, un T2Pro. Deocamdată ne-au putut arăta doar un prototip cu un ecran pe aproape toată suprafaţa, un mic decupaj aici sus pentru difuzor şi camera. Ei spun că varianta finală va avea inclusiv senzor de amprenta în ecran pentru deblocare.

Ulefone T2 Pro ajunge pe piaţa peste câteva luni. Vă costa 380 de dolari, fără taxe.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
iLikeIT. S-a lansat Asus Zenfone 5: ”Seamănă izbitor cu iPhone 10, dar la o treime din preț”
iLikeIT. S-a lansat Asus Zenfone 5: ”Seamănă izbitor cu iPhone 10, dar la o treime din preț”

iPhone 10 este inspirație pentru mai toți producătorii de telefoane inteligente. Și asta se vede cel mai bine la târgul de tehnologie din Barcelona, unde a ieșit la lumină Asus Zenfone 5.

Nokia 8110 a fost relansat. Celebrul telefon al anilor 90, din nou în magazine
Nokia 8110 a fost relansat. Celebrul telefon al anilor 90, din nou în magazine

Finlandezii de la HMD Global, care deţin drepturile asupra brandului Nokia, au lansat o nouă versiune a telefonului Nokia 8110.

Vorbitul pe telefon sau fardatul la volan, distracții fatale. 7% din drum conducem din reflex
Vorbitul pe telefon sau fardatul la volan, distracții fatale. 7% din drum conducem din reflex

Dacă vorbiţi la telefon când conduceţi, fumaţi sau vă fardaţi, sunteţi în mare pericol şi puteţi provoca un accident. 

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.