iLikeIT. Ce televizor merită să vă cumpăraţi la ora actuală
Televizorul nu este altceva decât un smartphone mai mare. Îi mai lipseşte SIM-ul, dar... poţi să faci apeluri pe Skype liniştit. Ai şi alte aplicaţii, exact că pe telefonul de care nu poţi să te despărţi.
Plus, acces la milioane de filme şi zeci de milioane de melodii. Browser şi facebook pentru cei care nu pot scapă de autoevaluarea prin like-uri. Şi..cam aici e punctul în care inovaţia stagnează.
Despre următorul nivel, îmbunătăţirea imaginii, adică, tot vorbim de vreo doi, trei ani. 4K e deja noul FullHD, până şi la noi, în România. Vânzările merg foarte bineCat de pregătiţi suntem însă de un salt corespunzător - cam de la VHS la DVD, să zicem - am încercat să aflăm la IFA Berlin.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Parcă niciodată piaţă de televizoare n-a fost atât de agitată. Avem tehnologie cât să le dăm şi extratereştrilor. LCD, LED, OLED, laser... Ce alegem şi ce merită în acest moment?
Ce trebuie să ştii despre televizoare în 2017-2018? Păi, trebuie să alegi în primul rând tehnologia, LED sau OLED. Aici obţii cel mai bun raport preţ-calitate. 4K, HDR la un buget cât de cât rezonabil, în timp ce pe OLED puteţi obţine cel mai bun negru din industrie. Mai apare şi preţul... Cele mai bune televizoare 4k, sunt sub 2000 de euro, în timp ce acel OLED panasonic costă 20.000 de euro.
OLED-ul face televizoarele tot mai subţiri. Tablourile par groase, prin comparaţie. O alternativă la OLED este laserul. Calitatea mai scăzută se resimte, dar tehnologia e spectaculoasă – şi scumpă.
Revenim cu picioarele pe pământ şi căutăm soluţii pentru bugete ceva mai mic. LED-ul, mai ales la rezoluţie 4K, este cea mai bună alegere. Suntem norocoşi pentru că e un moment în care nu prea mai sunt televizoare slabe pe piaţă. Iar pentru imagini în ultraHD nu trebuie să dai mai mult de 2.000 de lei.
Că să va daţi seama de diferenţa, OLED-urile ieftine pleacă de pe la 1.400 de euro, un model semnat de LG.
Paul Gray, analist: "La 500 de euro nu prea ai de ales tehnologii, aşa că trebuie să mergi cu LCD. Nu mai sunt televizoare proaste pe piaţă, toate sunt bine făcute, proiectate şi performanţe fantastice faţă de acum 10 ani."
"Eu caut imagini cât mai naturale, că şi cum m-aş uită prin fereastră. Nu vreau să am "sashimi", culori nenaturale care strălucesc. Vreau să se vadă că printr-o fereastră fără geam.
“Sunetul e foarte important. Avem şi-o vorba, că imaginea arată mai bine când sunetul e pornit. Trebuie să iei alegi dacă sunetul să vină din televizor, ceea ce e ok, sau dacă vrei difuzoare exterioare. Dacă ai o unitate exterioară pentru sunet, atunci poţi compromite calitatea sunetului din televizor. Dacă vrei un televizor simplu, curat fără difuzoare peste tot, ai grijă să testezi dinainte sunetul. În orice situaţie, cere o demonstraţie cu televizorul, adu conţinutul tău cu ţine, stick-ul USB sau un disc. Eu mă uit la sport, vreau să văd cum arată fotbalul pe acest televizor."
De dată asta, practică este mult mai simplă că teoria. Iar...legat de acel OLED la care visezi: ochii la BlackFriday. Mai sunt doar două luni, dar intuim deja nişte reduceri importante în zona această de consum.