iLikeIT. Ce sunt podcast-urile si unde gasiti cele mai bune emisiuni inregistrate

08-11-2014 13:23


Americanii le spun podcasturi. Noi spunem doar ca sunt o mare sansa pentru tine sa pui mana pe emisiuni audio excelente.

Asta, desi podcastul nu este un termen foarte popular la noi. Cunoastem doar componenta sa...muzicala, sa zicem. Asa-numitele mixuri. Iti recomandam iTunes si TuneIn pentru emisiuni radio inregistrate si urcate de autorii lor pe net. Tot aici, gasesti legal si gratis emisiuni ce poarta semnatura celor mai tari DJ.

Pe iTunes ai o multime de categorii: gaming, comedie, religie, auto-dezvoltare. Afli si cum sa fii milionar ori cum: sa te intelegi bine cu soacra, in timp ce pedalezi pe bicicleta, la sala. Este un univers nelimitat de informatii, sfaturi si distractie.

Pe Soundcloud gasesti mixurile unor artisti usor ascunsi de lumina reflectoarelor. Dar poti asculta si podcasturi unde oameni de stiinta vorbesc despre noi descoperiri. Sunt captivante. The Nerdist si Sciencemag.org sunt doua exemple puternice. Cel mai valoros este TED.com. E nevoie sa stii engleza, dar vei cunoaste minti sclipitoare care vorbesc pe inteles.

Mai pe la noi, amicul Radu Ursache face podcasturi in romana, cu noutati despre Apple. Le gasiti pe iPhonenews.ro.