iLikeIT: Acesta este primul robot care poate conduce o ședință de meditație
10 minute de mediație la locul de muncă ne-ar putea face mai creativi ... sau cel puțin asta susține o companie japoneză, care a creat un roboţel dedicat să antreneze creierul nostru.
Un simpatic robot poate să facă un întreg birou mult mai creativ.
Își folosește vocea dulce și meditația pentru acest lucru.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Matsuzaka Shun: ”Acesta este primul robot care poate conduce o ședință de meditație și care poate crește nivelul de creativitate. Noi o numim starea de flux. Când ești în această stare e foarte probabil să fii creativ, să fii concentrat la locul de muncă. "
În spatele ochilor albaștri se ascunde multă știință, ani de cercetare. Oamenii care sunt aduși în starea care crește creativitatea, așadar, trebuie să asculte indicațiile roboțelului, iar totul începe cu respirația.
"Pacienții" poartă această cască specială, care detectează activitatea creierului și-i citește starea, în timp real.
Matsuzaka Shun: "Avem mai mulți parteneri din proiectul Mindfulness Institute, oameni antrenați de programul Google, adus practica în Japonia. Avem oameni de știință, lucrăm împreună ca să ne asigurăm că totul funcționează."
O ședință durează 10 minute.
Matsuzaka Shun: "E ca și cum ai lucra un grup de mușchi. E similar cu o aplicație pentru alergare. Te poți antrena, iar dacă lucrezi la asta în fiecare zi devii mai bun. Dacă faci meditații o lună sau trei, obții starea de flux mai ușor. Avem acest robot dar lucrăm și la o aplicație care poate fi rulată de pe un telefon sau un laptop. E nevoie de o interfață și nu un robot pentru asta."
CRE-P, așa cum e numită tehnologia, urmează să fie lansat în curând pe piață. Știe doar engleză și japoneză, deocamdată.
Dacă vreți să încercați ceva similar, aveți la dispoziție aplicații precum HelloMind sau Headspace.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, robot, creativitate, george buhnici,
Dată publicare:
07-11-2017 11:20