Reactiile utilizatorilor din Romania, dupa ce Facebook a "cazut" timp de o ora. "A devenit ca aerul, nu poti respira fara el"

Ultima actualizare: 30-01-2015 06:53

"Ne pare rau, ceva nu merge bine. Lucram la aceasta problema si o vom rezolva, cat se poate de repede." Acesta este mesajul, pe care l-au citit, marti dimineata, cei aproximativ un miliard de pamanteni care folosesc Facebook.

Reteaua de socializare nu a functionat in jur de o ora, timp in care utilizatorii dependenti au incercat sa gaseasca raspunsuri tot in mediul on-line. Cot la cot cu ei, au suferit si marile companii prezente pe acesta platforma, care au pierdut trafic si, implicit, bani. Multi au speculat ca hackerii ar fi responsabili, insa reprezentantii Facebook au infirmat aceasta ipoteza.

In Romania sunt 7,8 milioane de utilizatori. Iar jumatate dintre ei tineri intre 18 si 34 de ani, pentru care Facebook este un mod de viata. Acestora, 60 de minute fara "locul lor preferat de socializare" li s-au parut o vesnicie. Reteaua a fost moarta de la 8 la 9.

Tanar: "A devenit ca aerul, nu mai poti sa respiri fara el. Like-uri dau vreo 20 pe ora."

Ionut Oprea, specialist IT: ''In Romania, o ora pierduta pe Facebook inseamna aproximativ 500 de postari, 7.000 de comentarii si 60 de mii de like-uri. Nici nu e de mirare ca oamenii s-au simtit furati."

In alte parti ale globului, utilizatorii au crezut ca la mijloc este un atac cibernetic. Cateva ore mai tarziu, reprezentantii Fcebook au venit cu o explicatie oficiala:

"Acest lucru NU a fost rezultatul unui atac din exterior, in schimb problema a aparut dupa ce am introdus o modificare ce a afectat sistemul nostru de configurare."

Daca la prima vedere o ora nu inseamna mare lucru, un calcul sec scoate la iveala cifre uriase. In special pentru companiile prezente pe Facebook.

Intr-o ora sunt postate pe Facebook peste 14 milioane de fotografii. Oamenii din intreaga lume dau in 60 de minute aproape 190 de milioane de like-uri, 9 milioane de mesaje si 6 milioane de cereri de prietenie. Asa ca nici nu e de mirare ca majoritatea utilizatorilor s-au trezit ca nu au ce sa faca. Asa ca multi dintre ei au navalit pe Twitter si s-au plans ca Facebook nu merge.

O alta nemultumire a fost legata de faptul ca multi n-au mai stiut cum sa afle zilele de nastere ale amicilor, de aici si concluzia ca intr-o era a internetului si prieteniile sunt mai degraba virtuale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO