Eveniment dedicat gamerilor, la San Francisco. Jocurile care folosesc realitatea augumentată, tot mai populare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Mii de specialişti din domeniul jocurilor şi-au dat întâlnire la un eveniment organizat în San Francisco.

Acolo au putut testa tehnologie nouă şi ochelari de realitate virtuală care încă nu au apărut pe piaţă. Şi, bineînţeles, s-au jucat până la epuizare.

Participanţii au aşteptat cu nerăbdare să testeze dispozitive noi, precum Oculus Go VR, pe care Facebook îl va lansa pe piaţă lunile următoare. Până la finalul anului vor ajunge în magazine şi ochelarii Vive Focus, de la HTC.

Astfel, curioşii pot pătrunde în lumea lui Rocky Balboa, de pildă. Un nou joc, inspirat de pelicula Creed, a fost lansat de curând. Pe de altă parte, cei pasionaţi de muzică au avut ocazia să dirijeze, măcar în joacă, o orchestră.

Specialiştii spun că, în viitorul apropiat, jocurile de realitate virtuală ar putea fi depăşite, la capitolul popularitate, de cele care folosesc realitatea augmentată.

Simon Carless, analist:După Pokemon Go, vom avea în curând şi un joc inspirat din lumea lui Harry Potter. Cred că vom vedea pe piaţă tot mai multe jocuri de realitate augmentată."

O companie a prezentat o tehnologie care le permite jucătorilor să simtă cu mâinile obiecte virtuale, fără a avea nevoie de mănuşi speciale.

Vincent Fung, reprezentant Ultrahaptics: „Am calculat cum este senzaţia este proiectată pe mână în cazul unor obiecte. Apoi am folosit unde de sunet ca să redăm acea senzaţie."

Tot la San Francisco a fost prezentat şi Tobii. Datorită acestui dispozitiv, jucătoriii pot acţiona în lumea virtuală folosind mişcările ochilor.

Henrik Eskilsson, director Tobii Tehcnology: „E mult mai fluid, mai natural, mai intuitiv."

Industria jocurilor video continuă să crească, deşi ritmul de dezvoltare a noilor tehnologii nu mulţumeşte pe toată lumea, iar vânzările au fost sub aşteptări anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO