Lupte între roboți, în Capitală. Patru echipe vor merge la concursul din SUA

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Peste o mie de tineri pasionaţi de robotică şi-au dat întâlnire la Bucureşti. Sunt elevi de liceu ai căror prieteni sunt nişte roboţi pe care i-au schiţat şi i-au construit singuri.

De la momentul de start, preţ de două minunte, cele două echipe şi-au dirijat roboţii să aşeze în dulap cât mai multe cuburi. Fiecare echipă are câte un pilot şi un copilot care trebuie să se coordoneze perfect.

Tinerii care s-au strâns la salonul de robotică din Bucureşti sunt pasionaţi de tehnologie. Sunt serioşi, dar au şi simţul umorului.

Andrei Ducu este elev în clasa a 11-a la un liceu din Capitală. Tânărul şi-a construit robotul după o schiţă luată de pe Internet. Visul lui este să ajungă în Statele Unite.

Reporter: "Vă luptaţi cu forţe inegale. În America se fac cursuri de robotică "

Andrei Ducu, elev clasa a 11a la Liceu Tudor Vianu: "Nu e neapărat o pierdere pentru noi. Noi suntem mult mai motivaţi, lor le vine totul pe tavă şi ei nu mai învaţă."

Tinerii se laudă ca multe dintre componentele construite de ei se pot folosi cu succes în viaţa reală.

Eduard Stoica, elev colegiul "Octavian Goga" din Sibiu
"Să zicem că stăm în pat şi vrem ceva din bucătărie - îi spunem- adu-mi nu ştiu ce- sunt anumiţi senzori care calculează distanța că să ajungă".

Dintre cele 96 de echipe care se înfruntă la Sala Polivalentă din Bucureşti, patru vor merge la etapa internaţională organizată la Detroit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO