Enel a inceput sa instaleze contoare "inteligente", care te scapa de citirea indexului. Unde vor fi montate dispozitivele

Ultima actualizare: 04-08-2015 08:10
electrician Enel monteaza un contor inteligent

Enel a inceput instalarea a peste 30.000 de contoare inteligente in Romania, prin intermediul companiilor locale de distributie a energiei electrice.

Potrivit unui comunicat al companiei, masura vine ca urmare a aprobarii de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a acestui proiect pilot. Instalarea la scara larga a contorului digital este programata sa inceapa in 2016, in cazul in care proiectul va fi aprobat de catre ANRE. Treptat, in urmatorii ani, toti cei 2,7 milioane de clienti ai Enel Distributie din Romania ar urma sa aiba astfel de contoare.

Toni Volpe, Country Manager Enel Romania: “Enel a fost prima companie de utilitati care a creat un sistem de contorizare inteligenta, inca din 2001, ce acum deserveste peste 30 de milioane de clienti din reteaua italiana de distributie de energie electrica. In Romania, Enel va instala cele mai avansate echipamente de acest gen, pe care le-a dezvoltat pana in prezent”

Enel va instala circa 11.400 de contoare inteligente in zona Muntenia, dintre care peste 10.500 de unitati sunt alocate clientilor rezidentiali si alte 900 de contoare vor fi instalate pentru clientii business. In zona Dobrogrea, 10.000 de contoare inteligente vor fi instalate in judetul Calarasi si intr-unul din cartierele din Constanta. In acelasi timp, in Timis, peste 4.100 de clienti vor beneficia de aceasta noua tehnologie. Tot in zona Banat, un numar de 3.100 de unitati vor fi instalate in Arad, in timp ce alte 2.800 de noi contoare sunt programate a fi inlocuite in Deva. Contoarele inteligente sunt conectate cu dispeceratul Enel pentru a putea fi realizat, de la distanta, automatizat, un flux bidirectional de comunicare, in orice moment.

Uniunea Europeana ne-a cerut ca pana in 2020 sa avem toti astfel de contoare, care ne scapa de grija citirilor de index sau a facturilor de regularizare. Datele se transmit in timp real - din contor, prin transformator, in centrala - exact ca la abonamentele de telefon mobil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO