Metoda de comunicare perfecta pe care NSA nu o poate intercepta. Ce trebuie sa faceti pentru a vorbi in siguranta
Teroristii din intreaga lume au o noua arma cu care sa isi duca la indeplinire planurile malefice: emoticonurile Emoji.
Sunt sanse mari ca Agentia Nationala de Securitate a Statelor Unite (NSA) sau Cartierul General de Comunicatii al guvernului britanic (GCHQ) sa nu poata decoda mesajele pe care le intercepteaza, daca acestea sunt formate din emoticonuri.
Emoticonurile Emoji au aparut in Japonia, la inceputul anilor 2000 si au fost incorporate in majoritatea telefoanelor inteligente si in aplicatiile de email din intreaga lume, scrie The Daily Dot.
PRISM sau alte sisteme de supraveghere in masa nu sunt proiectate pentru a stoca emoticonurile intr-o forma care sa permita analiza lor.
In mod sigur analistii serviciilor de spionaj pot intelege sensul emoticonului-pistol sau a emoticonului bomba-plus-ceas, dar algoritmii complecsi folositi pentru detectarea posibilelor amenintari din mesajele interceptate nu pot face fata numarului mare de emoticonuri, care apartin mai multor standarde, numite SoftBank, Unicode sau Legacy.
Pretul pentru a face computerele NSA sa intelega Emoji-urile Softbank sau Apple este enorm si nicio agentie de spionaj din lume nu foloseste computere Apple pentru colectarea de informatii. Masinariile lor sunt construite pentru analiza textelor in multe limbaje, mai putin cel vizual.
Probabil ca CIA presupune ca teroristii nu folosesc Emoji si ca numarul acestor simboluri nu este suficient de mare pentru a permite scrierea unor mesaje complicate.
Numarul de simboluri va creste si, la un moment dat, agentiile de spionaj vor fi nevoite sa angajeze oameni noi, care sa faca sortarea manual. Pana atunci, daca vrei sa-i trimiteti partenerului o lista secreta de cumparaturi, folositi Emoji.