Doua milioane de parole de Facebook, Google sau Yahoo furate au fost postate online
Peste doua milioane de parole furate, folosite pe site-uri ca Facebook, Google, Yahoo sau alte servicii web, au fost postate online.
Datele au fost facute publice de o grupare criminala, spun expertii, potrivit BBC.
Se banuieste ca datele au fost extrase din computere infectate cu programe malitioase, care inregistreaza apasarile de taste.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nu se stie cat de vechi sunt parolele, dar expertii au avertizat ca si informatiile pot fi un risc de securitate.
"Nu stim cate dintre aceste informatii sunt inca valabile", a declarat Graham Cluley, expert in securitatea informatica. "Stim ca 30-40% dintre persoane folosesc aceeasi parola pentru mai multe site-uri. Cu siguranta, aceasta este o greseala."
Site-ul care contine parolele a fost descoperit de analistii companiei Trustwave.
Intr-o postare care detalia descoperirile, echipa a declarat ca parolele au fost colectate de un sistem automat de cautare, sau botnet, numit Pony, care a colectat date din mii de computere infectate, din toata lumea.
Un botnet este o retea de calculatoare controlate de infractori, cu ajutorul unor programe rau intentionate, instalate pe calculatoare fara acordul proprietarilor.
Adesea, gruparile criminale vor folosi sisteme botnet pentru a fura date personale, care sunt vandute sau folosite pentru santaj.
O analiza a parolelor furate a aratat ca cea mai populara astfel de parola, gasita de 15.000 de ori in baza de date, este "123456".