Demonstratie fantastica pe un lac din Montreal. Alexandru Duru si-a testat noul hoverboard in fata publicului extaziat

Ultima actualizare: 17-06-2016 00:22

Un canadian cu origini romanesti vrea sa revolutioneze felul in care ne deplasam. Alexandru Duru a inventat o placa auto-propulsata cu opt elice, o asa numita hoverboard, care te plimba la cativa metri deasupra pamantului.
 

Inginerul Alexandru Duru si-a testat in fata publicului cel mai nou prototip de hoverboard. Placa zburatoare l-a purtat deasupra unui lac din Montreal.

Alexandru Duru, inventator: "Sunt sigur ca ati zburat cu avionul poate chiar si cu elicopterul. Ei bine, o plimbare pe hoverboard este chiar mai frumoasa fiindca nu ai nimic in jurul tau."

Zborul-test s-a desfasurat fara emotii, desi inventatorul nu este strain de accidente.

Alexandru Duru: "Zbori cu adevarat. Dispozitivul este atat de mic, incat ai impresia ca te afli pe o placa de surf. Ca faci surf in aer."

Aparatul cantareste 30 de kilograme si poate transporta o persoana care are maximum 70 de kilograme. Plansa cu elice este creata din compozit extrem de usor si este alimentata de baterii, care ii ofera insa o autonomie de doar un minut si jumatate. Inventatorul o controleaza cu ajutorul unui sistem computerizat cu senzori.

Alexandru Duru: "Sentimentul este uimitor. Mai ales atunci cand zaresti zambetele oamenilor si felul in care ei te privesc."

Spectatorii si-ar fi dorit sa testeze si ei placa zburatoare.

"Este ceva extraordinar. Nu stiu cum altfel sa descriu ce am vazut aici. Abia astept sa testez ceva asemanator pe viitor."

Inventatorul a obtinut fonduri de la guvernul canadian pentru a crea cel mai nou prototip de hoverboard. Visul lui este sa realizeze un dispozitiv care sa se poata deplasa pentru intervale cat mai lungi si sa poata fi folosit in orase.

Alexandru Duru a intrat anul trecut in Cartea Recordurilor pentru cea mai lunga deplasare pe o placa autopropulsata. Inventatorul a parcurs pe hoverboard o distanta de 275 de metri, la o inaltime de aproape cinci metri.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO