iLikeIT. Stirile saptamanii din tehnologie: cate masini fara sofer vom avea pe sosele in doua decenii

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

IHS Automotive, o companie la care apeleaza granzii din industria auto americana pentru statistici si estimari, vine cu un studiu tare interesant.

Pana in 2035, in jur de 21 de milioane de masini fara sofer vor circula pe strazile din intreaga lume. Acum un an si jumatate, o cercetare similara estima ca vanzarile de vehicule autonome ar fi urmat sa atinga pragul de 11 milioane in acelasi an. Asta ca sa va dati seama cat de avansate sunt lucrurile .

Altfel, americanii vor fi primii la acest capitol, cu vreo 4,5 milioane de masini pe strazi. Apoi, japonezii - care pompeaza zdravan fonduri, mai ales ca se apropie Olimpiada de la Tokyo, din 2020. Europenii sunt si ei acolo, cu Vestul la vedere si Estul in ultima banca. In timp ce Africa si Orientul Mijlociu incheie clasamentul. Nu uitam de China, care, desi nu va avea atat de multe vehicule suta la sute autonome, va fi prima la furnizarea de tehnologii.

Fiat Chrysler Automobiles lucreaza cu Uber la proiect de pe urma caruia ne-am alege cu alte masini fara sofer. Inca nu se stie care sunt termenii negocierii, dar sefii de la FCA s-ar fi interesat deja de ceea ce face Apple in domeniu. Au decis in schimb sa lucreze cu Google la dezvoltarea unui vehicul autonom. Revenind la Uber, compania fara masini pana acum si-ar construi, astfel, o flota inedita. Mai ales ca si Toyota a semnat cu ei un parteneriat similar.

Si politia din Los Angeles e activa. A schimbat masinile din vechea flota non-urgente cu 100 de BMW-uri i3. Au avut de ales intre acestea si Tesla S, insa pretul ceva mai scazut al nemtilor i-ar fi convins. Intelegerea vine la pachet cu mai bine de 100 de statii de incarcare.

La final, notam o stire din zona de gaming: un parteneriat intre giganti aduce jocurile live pe Facebook. Partidele de Overwatch, World of Warcraft sau Hearthstone vor putea fi difuzate in direct pe reteaua de socializare, urmare a unui acord cu Blizzard. Se va intampla, cel mai probabil, la sfarsitul acestei luni. Semn ca Facebook vrea sa puncteze si in aceasta directie, pe modelul Twitch.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO