Decizia istorica luata de Curtea Suprema in ceea ce priveste Google. Serviciul pentru care gigantul s-a luptat peste 10 ani
Google va putea continua proiectul de realizare a unei imense biblioteci online dupa ce Curtea Suprema a SUA a respins luni recursul unor scriitori care apreciau ca initiativa Google Books le incalca drepturile de autor, scrie AFP.
Cea mai inalta entitate juridica a SUA a respins, fara a face precizari, recursul sindicatului american al autorilor (Authors Guild) care facuse apel la o precedenta decizie in justitie: mai multi scriitori au dat Google in judecata, contestand informatizarea unor carti fara consimtamantul lor. La precedenta decizie, justitia americana daduse deja dreptate Google.
Fara sa autorizeze in mod direct gigantul informatic cu sediul in California sa isi duca proiectul la bun sfarsit, decizia Curtii Supreme permite Google sa il continue, confirmand precedenta sentinta din 2013.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
In aceasta batalie juridica ce dureaza de mai bine de un deceniu, scriitorii apreciaza ca Google scaneaza ilegal milioane de carti, fara sa le plateasca drepturi de autor.
Decizia luata in octombrie 2015 de judecatorul federal Denny Chin considera in schimb ca proiectul Google Books, instrument de cautare care permite vizualizarea unor fragmente din carti, permite o "utilizare echitabila", reglementata de legea americana privind drepturile de autor.
Sursa: Agerpres
Etichete: google, proiect, curtea suprema, decizie,
Dată publicare:
18-04-2016 21:01