CES 2016. Becul care stie sa redea muzica si sa recunoasca plansetele unui bebelus si inelul ce devine medic personal

Ultimul update: Vineri 08 Ianuarie 2016 07:08
Data publicarii: Marti 05 Ianuarie 2016 19:14
Categorie: Smart things

E forfota mare in Las Vegas! Peste o suta de mii de pasionati de tehnologie sunt asteptati la Consumer Electronics Show - cel mai important targ de profil din lume.

Pana la deschiderea oficiala a standurilor, jurnalistii si organizatorii s-au jucat de-a Oscarurile. Si-au votat favoritii la capitolul inovatie. Printre premianti, becul care stie sa redea muzica si sa recunoasca plansetele unui bebelus, dar si inelul ce se transforma in medic personal.

Pe langa lansarile de efect, tehnologia Blu-Ray, televiziunea in High Definition sau in 3D, ca sa dam exemple din anii trecuti, producatorii trag sa puncteze la capitolul inovatie. Primesc premii importante la CES. Un fel de Oscaruri din lumea IT.

Iata unul dintre castigatorii de anul acesta: becul cu difuzor si microfon. Sengled poate fi pus in orice incapere pentru a lumina si a...canta. Mai exact, primeste melodii de pe telefon, pe care le reda.

Si mai interesant este ca recunoaste vocea proprietarului. Pe care il si poate alerta, daca "aude" zgomote, precum un geam spart sau... plansetele bebelusului. Nu are inca un pret oficial, dar e de asteptat sa coste in jur de 150 de dolari.

iLikeIT. Tehnologiile incredibile care vor fi lansate la CES 2016. Televizorul inteligent ne va spala rufele

Alt produs laudat a fost standul de incarcare simultana pentru iPhone si AppleWatch. Ideea care a dus la nasterea sa a fost simpla si, iata, de impact: sa nu aveti nevoie de dispozitive separate pentru alimentarea gadgeturilor Apple. Pretul? 130 de dolari.

Ochelarii de realitate augmentata sunt o alta inventie ce trebuie urmarita. Combina lumea reala cu cea virtuala si redau imagini in 3D. Aceasta pereche de la ODG, de exemplu, costa 2700 de dolari. Inginerii si medicii ii vor putea folosi pentru a-si usura munca, in viitorul apropiat.

Wearables - adica gadgeturile ce pot fi purtate - sunt asteptate sa straluceasca la CES. Oura s-a remarcat rapid. Odata ajuns pe deget, inelul stie sa masoare temperatura corpului sau bataile inimii. Poate monitoriza somnul ori intensitatea activitatilor fizice timp de trei zile... non-stop. Informatiile sunt redate pe telefonul mobil. Oura se incarca intr-o singura ora si costa 230 de dolari.

iLikeIT. Cele mai bune gadgeturi si tehnologii din lume, premiate la CES 2016. Cat costa becul care da si lumina, si muzica

iLikeIT. Cele mai bune gadgeturi si tehnologii din lume, premiate la CES 2016. Cat costa becul care da si lumina, si muzica

internet

Trucul prin care puteți accesa Facebook sau WhatsApp în țările unde sunt interzise

iLikeIT. Ce îmbunătăţiri vor aduce telefoanele viitorului. În câţiva ani, vor fi pliabile

iLikeIT. Jocul săptămânii: God of War 4

iLikeIT. Cele mai spectaculoase gadgeturi audio pe care le puteţi cumpăra

Partenerul perfect pentru cumpărături. Un robot care ne urmează și cară sacoșele

Robotul Sophia, așteptat la București de 3000 de oameni. Biletele, vândute integral

ilikeit

iLikeIT. Lista celor patru jocuri pe care să le încercați în weekend