Cercetatorii au creat robotul salvator in caz de cutremure. Ce poate face masinaria dupa un seism major
In timp ce Italia isi revine usor, usor, dupa cutremurele care au devastat mai multe zone si au omorat sute de oameni, cercetatorii au creat un robot care sa lucreze umar la umar cu salvatorii, in caz de seism.
Masinaria poate sa intre cu usurinta in cladiri afectate, sa caute printre daramaturi si sa trasmita in timp real informatii catre autoritati.
Robotul se poate deplasa pe un teren accidentat, este greu de doborat, in cazul in care o cladire se prabusesre, si poate intra in locuri mai putin accesibile.
Barbat: "Acest robot este foarte versatil, se poate ridica, merge pe daramaturi, poate urca si cobori. Robotii care exista deja au fost construiti doar cu un singur avantaj, ori este foarte bun la catarat, ori este foarte rapid. Acesta este bun la toate."
Mai mult, "salvatorul cu circuite" poate cara pana la 20 de kilograme de echipament.
Masinaria masoara 1 metru lungime si cantareste 75 de kilograme. Iar unul dintre punctele sale forte este ca are 4 picioare, nu roti sau senile.
Barbat: "Greutatea robotului se sprijina pe 4 surse ceea ce este foarte important cand lucram in medii instabile, cu posibile persoane blocate sub daramaturi."
Mai este insa de lucru pana la versiunea finala a robotului.
Barbat "Versiunea finala a acestui robot ar putea ajuta salvatorii in aproximativ 5 ani si poate fi dotat cu diferiti senzori, camere de luat vederi, senzori de gaz."
Cutremurele au facut anul acesta prapad in Italia. Numai in urma seismului din luna august, produs in zona Amatrice, si-au pierdut viata aproape 300 de persoane.