Aproape 68% dintre utilizatorii Facebook au "prieteni" pe care nu-i plac. Cum ajung sa dea "LIKE" dusmanilor
Peste jumatate dintre utilizatorii retelei Facebook au in lista de prieteni si persoane cu care nu si-ar dori sa petreaca timpul in viata de zi cu zi, insa nu renunta la prietenia acestora intrucat vor sa stie ce se intampla nou in viata lor.
Peste 2.570 de adulti americani care folosesc in mod regulat retelele de socializare au luat parte la acest sondaj, fiind chestionati in legatura cu modul in care isi folosesc conturile de social media, informeaza dailymail.co.uk. Intrebati cam cati prieteni au pe Facebook, media a fost de 671.
In urma sondajului s-a stabilit ca 68% dintre utilizatorii retelei de socializare Facebook au prieteni pe care nu-i plac si aproape jumatate dintre ei i-ar evita pe acestia daca i-ar intalni pe strada.
Dar persoanele care au facut parte din grupul de studiu au recunoscut ca nu vor sa renunte la "prietenia" cu acestia pe reteaua de socializare, pentru ca astfel n-ar mai putea fi "indiscreti" si nu ar mai putea sa le urmareasca activitatea.
Intrebati pe cati dintre utilizatorii pe care ii au in lista de Facebook i-ar considera prieteni adevarati, respondenti au specificat, in medie, doar 18, ceea ce nu inseamna nici macar 3 procente din intregul lor grup.
Potrivit sondajului, 20% dintre utilizatorii de pe reteaua de socializare Facebook au spus ca au luat parte la discutii in contradictoriu pe site si aproape jumatate dintre acestia au precizat ca motivul a fost un mesaj al altui utilizator despre care au crezut ca ii viza pe ei.
Potrivit sondajului, motivele pentru care utilizatorii Facebook continua sa ramana prieteni cu persoanele pe care nu le agreeaza sunt: le place sa vada ce se mai intampla in viata acestora (68%), fac parte din familie sau fac parte din familia unei persoane iubite (57%), sunt colegi sau fosti colegi cu care au nevoie sa tina legatura (54%), acestia s-ar supara daca i-ar scoate din lista de prieteni (50%), avandu-i ca prieteni au posibilitatea sa vada ce fac alte persoane, de exemplu, copiii acestora (31%).