Apple, data in judecata pentru ca nu livreaza SMS-urile celor care au renuntat la iPhone. Cum functioneaza iMessage

17-05-2014 15:42


iphone 5S

Compania Apple a fost data in judecata pentru ca telefoanele iPhone nu transmit mesajele text catre terminalele care ruleaza Android.

Plangerea a fost depusa de o fosta clienta Apple, care nu a mai primit SMS-urile destinate ei in momentul in care a renuntat la telefonul iPhone, scrie publicatia Bloomberg.

Adrienne Moore a scris in plangerea ei, depusa la un tribunal din San Jose, California, ca aplicatia iMessage retine mesajele trimise de utilizatorii telefoanelor Apple si nu le livreaza catre telefonul ei, produs de Samsung Electronics Co., ce ruleaza sistemul de operare Android.

"Persoanele care isi inlocuiesc dispozitivele Android cu altele, produse de alte companii sunt penalizate si nu pot beneficia in intregime de contractele pe care le au cu companiile de telefonie", a scris ea in plangere.

Problema a fost confirmata si de un angajat al Apple, care a declarat, pentru publicatia Lifehacker, ca in cazul in care o persoana schimba un iPhone cu un telefon Android, aplicatia iMessage nu va livra mesajele trimise de pe un iPhone spre noul telefon Android.

Problema porneste de la faptul ca aplicatia iMessage nu este acelasi lucru cu serviciul de mesaje text (SMS). Telefoanele iPhone trimit mesajele prin iMessage catre alte telefoane iPhone iar cand un destinatar isi schimba telefonul dar isi pastreaza numarul, telefonul expeditorului incearca sa trimita mesajele prin iMessage, care nu e disponibila pe noul telefon Android al celui care a renuntat la iPhone, scrie Business Insider.

Incercarile de trimitere a mesajelor pot dura pana la 45 de zile, inainte ca un iPhone sa inceapa sa transmite mesajele ca SMS-uri. Compania Apple a refuzat sa comenteze acuzatiile.

Sursa: Bloomberg, Business Insider