Apple are in conturi mai multi bani decat intreg sistemul bancar romanesc. Actiunile companiei sunt la maximul istoric
Actiunile Apple au inchis sedinta din 1 mai la maximul istoric de 146,6 dolari/actiune pe bursa de la New York - cel mai ridicat nivel de la listarea gigantului americani
In ultimele 12 luni, titlurile Apple au crescut cu circa 54%, potrivit Mediafax. La presiunea actionarilor, Apple a suplimentat programul de returnare de capital catre actionari cu 50 de miliarde de dolari, a majorat rascumpararea de actiuni cu 35 de miliarde de dolari si dividendele trimestriale cu 10,5%.
Apple are rezerve de numerar si investitii de peste 250 de miliarde de dolari. Depaseste astfel rezervele valutare ale Marii Britanii si Canadei - la un loc. Ca termen de comparatie, activele totale ale sistemului bancar din Romania sunt 87 de miliarde de euro.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Investitorii nu au fost impresionati de informatii, astfel ca actiunile Apple au scazut marti, in tranzactiile electronice de dupa inchiderea bursei din New York, cu 1,9%, la 144,65 dolari pe unitate. Analistii se asteptau in medie la vanzarea a 52,27 milioane de iPhone-uri, potrivit firmei de analiza a pietei FactSet.
Directorul financiar al Apple, Luca Maestri, a declarat ca declinul nu este atat de rau pe cat pare, avand in vedere modalitatea in care sunt calculate vanzarile de telefoane.
Compania raporteaza vanzarile de iPhone-uri catre retaileri, nu cele vandute in mod concret consumatorilor.
Maestri a spus ca Apple a redus volumul stocurilor care trec prin canalul de retail cu aproximativ 1,2 milioane de telefoane, in trimestrul al doilea, ceea ce inseamna ca a vandut in jur de 52 de milioane de aparate clientilor. In pofida declinului volumului vanzarilor, veniturile aduse de iPhone-uri au urcat cu 1,2% in trimestrul al doilea fiscal, sustinute de pretul mediu de vanzare mai mare.
Inainte de a 10-a aniversare a iPhone care va fi marcata in toamna, investitorii spera ca lansarea unor noi modele va ajuta la cresterea vanzarilor.
De obicei, Apple lanseaza noi iPhone-uri in septembrie, iar vanzarile cresc puternic in perioada sarbatorilor de iarna.
Pentru actualul trimestru, Apple anticipeaza venituri totale de 43,5-45,5 miliarde de dolari, in timp ce analistii se astepta a 45,6 miliarde de dolari.
Potrivit analistilor, Apple ar putea vinde in acest trimestru 42,31 milioane de iPhone-uri, arata estimarile FactSet.
In trimestrul al doilea, profitul net al Apple a urcat la 11,03 miliarde de dolari, de la 10,52 miliarde de dolari cu un an in urma. Veniturile au crescut cu 4,6%, la 52,9 miliarde de dolari, fata de 53,02 miliarde de dolari cat estimau analistii.