Aplicatia care te scapa de dependenta de Facebook. Ce se intampla cand nu mai primesti niciun LIKE pe reteaua de socializare

13-11-2014 11:39


facebook

Folosirea frecventa a retelei de socializare Facebook poate duce la dependenta, avertizeaza un studiu al cercetatorilor suedezi, iar asta se petrece in mare parte din cauza obsesiei utilizatorilor de a-si verifica numarul de notificari.

Un american a gasit insa o solutie la aceasta problema.

Benjamin Grosser, un expert in software de la Universitatea din Illinois, a creat un plug-in pentru cele mai utilizate browsere, Google Chrome, Mozilla si Safari, numit Facebook Demetricator.

Acesta inlatura toate cifrele din newsfeed-ul de Facebook, printre care numarul de like-uri, share-uri, comentarii, numarul de evenimente sau zile de nastere, iar concluzia trasa la finalul acestui experiment a fost una surprinzatoare.

Utilizatorii nu se mai simt presati sa posteze statusuri sau fotografii doar cu scopul de a aduna aprecieri, nu-si mai sterg postarile atunci cand acestea nu aduna un numar satisfacator de like-uri si sunt, per ansamblu, mai multumiti de propriul lor profil de pe reteaua de socializare.

Acest lucru vine dupa ce mai multe studii au demonstrat ca utilizatorii devin mai tristi si introvertiti atunci cand activitatea lor de pe Facebook nu ii face populari in ochii prietenilor si nu strange like-uri, share-uri sau comentarii.

 "In ultimii zeci de ani, am devenit din ce in ce mai presati sa evaluam performanta din perspectiva cantitativa. Pe Facebook, timeline-ul utlizatorilor este, in multe cazuri, public, iar de aici apare nevoia oamenilor de a avea un numar mare de interactiuni, pentru a demonstra cat de populari sunt. Cu Demetricator, nu se mai pune accentul pe cantitate, iar utilizatorii se pot concentra mai mult asupra continutului pe care il posteaza", spune Grosser.

Plug-in-ul Facebook Demetricator este disponibil internautilor de mai bine de doi ani si a fost folosit deja de zeci de mii de oameni.

Sursa: Daily Mail